Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Hubári našli telo bez nohy, zrejme obeť májovej dopravnej nehody

DUNAJSKÁ STREDA - Hubári pri obci Dolný Štál objavili v pondelok popoludní telesné pozostatky muža v značnom štúdiu rozkladu, ktorému chýbala ľavá noha. Prípad oznámili obecnej polícii, potom zavolali aj policajtov z Dunajskej Stredy.

Podľa policajných zdrojov zrejme ide o obeť májovej dopravnej nehody v Kútnikoch. Nájdené telesné pozostatky podrobia znaleckej expertíze. Podľa okresného policajného šéfa Petra Botha najneskôr do dvoch dní bude jasné, či naozaj ide o muža, ktorý bol v máji usmrtený pri dopravnej nehode pri obci Kútniky neďaleko Dunajskej Stredy. Podľa neho je to viac ako pravdepodobné. Po večernej nehode 18. mája policajti našli na vozovke iba odtrhnutú časť nohy obete, topánky a čiapku. Okrem tela obete zmizlo aj osobné auto, ktoré dopravnú nehodu zavinilo. Polícia odvtedy po ňom pátra. Na mieste nehody v máji zaistili odlomenú časť osobného auta, ktoré nehodu zapríčinilo. Podľa zistení expertov išlo o čiernu Škodu Fabiu.

Kuriozitou nehody je, že telo obete po zrážke vletelo cez okno auta na sedadlo, následne vinník nehody ušiel. Išlo o bezprecedentnú dopravnú nehodu, s akou sa ešte nestretol ani P. Both, ani jeho starší kolegovia. Polícia odvtedy hľadala aj prípadných svedkov nehody a privítala každú informáciu, ktorá by ich priviedla na stopu šoféra, ktorý ušiel z miesta nehody aj s telom obete.

Podľa dunajskostredského okresného policajného šéfa mali vytypovaného pravdepodobného vinníka nehody. Išlo o človeka, ktorý v minulosti už bol trestaný a po nehode zmizol z očí polície a ani telefón nedvíhal. Čierna škodovka, ktorá mala rozbité predné sklo a vytiekla mu aj chladiaca kvapalina, sa dodnes nenašla. Podozrivý muž však mal také isté vozidlo, navyše krátko po nehode oznámil na polícii v Bratislave, že mu auto zmizlo.

Podľa P. Botha polícia už v máji podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Prekvalifikovať tento trestný čin je možné, keď sa nájde telo obete a lekár určí príčinu a čas smrti. Vtedy môže byť podozrivý vodič stíhaný za zapríčinenie dopravnej nehody s následkom smrti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu