Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Pozor na platobné karty! Neznámy páchateľ ich zadržiaval v bankomatoch

Páchateľ vsunul do bankomatov tenký predmet, ktorý zadrží kartu.
Páchateľ vsunul do bankomatov tenký predmet, ktorý zadrží kartu.

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia v Banskej Bystrici upozorňuje občanov, aby boli obozretní pri vyberaní peňazí z bankomatov. Počas tohto týždňa sa vyskytli prípady, keď doposiaľ nezistený páchateľ vsunul do bankomatov tenký predmet z plastu na zadržanie bankomatovej karty.

Polícia žiada občanov, ktorí si vyberajú peniaze pomocou kariet, aby si ešte pred vsunutím karty do bankomatu všímali, či sa v ňom nenachádza podozrivý predmet a v prípade takýchto zistení aby to oznámili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru či na známom telefónnom čísle 158.

Vo štvrtok sa preto začalo trestné stíhanie pre prečin neoprávnenej výroby a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Doposiaľ nezistený páchateľ od 21. do 22. novembra na Rudohorskej ulici v Banskej Bystrici použil prostriedok špeciálne prispôsobený na zachytávanie platobných kariet. Takýto prípad polícia zaevidovala aj dnes. Polícia na týchto prípadoch intenzívne pracuje. Páchateľovi takéhoto trestného činu hrozí až päťročné väzenie. O prípade informovala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Babulicová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu