Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Mečiar: Fico porušil dohodu, koalícia nevydrží

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Predseda vládnej ĽS-HZDS Vladimír Mečiar dnes vyhlásil, že súčasná vládna koalícia nevydrží celé štvorročné funkčné obdobie.

Vytkol premiérovi a predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi, že v spore o kontroverzné prevody pôdy v Slovenskom pozemkovom fonde nedodržal koaličnú dohodu.

"Už si nemyslím, že táto koalícia je to jediné správne. Ani si nemyslím, že to je na celé štyri roky," povedal Mečiar novinárom po tom, čo Fico navrhol prezidentovi odvolanie Miroslava Jureňu z postu ministra pôdohospodárstva. ĽS-HZDS sa predtým Jureňu zastalo.

"Iné sme nechceli, len dodržiavať dohody a slová," vyhlásil Mečiar. Jureňa sa podľa neho nedopustil žiadneho zo skutkov, z ktorých ho Fico obvinil. "Hovoríme, že z koaličnej zmluvy niekto urobil zdrap papiera," dodal.

Prípadný odchod strany zo súčasnej trojkoalície vedenej Smerom by Ficovu vládu mohol pripraviť o stratu väčšiny v parlamente. Dnes bude rokovať predsedníctvo a v sobotu aj snem ĽS-HZDS v Ružomberku. Podľa Mečiara strana zatiaľ neurčila, za akých podmienok by v koalícii ostala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu