Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Rodina so 17 deťmi: Bývajú v otrasnej chatrči!

Za Berkyovcami prišla aj sociálna pracovníčka s prednostom magistrátu. Vyhnali aj ich.
Za Berkyovcami prišla aj sociálna pracovníčka s prednostom magistrátu. Vyhnali aj ich. (Zdroj: Nový Čas)

DETVA - So sedemnástimi deťmi žijú na hranici biedy bez vody a elektriny! Berkyovcom z Detvy sa prednedávnom narodilo bábätko. Mama Kvetoslava (41) ho priviedla do otrasnej chatrče k jeho šestnástim súrodencom. Rodina však odmieta pomoc aj bývanie, ktoré im ponúka mesto.

„Bývajú v jednom dvore s ďalšími dvomi rodinami,“ hovorí o mnohodetnej rodine prednosta detvianskeho magistrátu Pavel Lalík. Je takmer zázrak, že v biednych pomeroch bez vody a elektriny sa mama Kvetoslava Berkyová (41) o svoje deti vcelku dobre stará. Rodina však odmieta akúkoľvek pomoc! „Snažíme sa im priniesť oblečenie alebo jedlo, dokonca sme im ponúkli obecný byt. To všetko však odmietajú,“ upresňuje Lalík.

Otec Milan Berky už niekoľko rokov nepracuje, privyrába si len brigádami. Podľa susedov si však rád vypije. „Býva aj dosť agresívny,“ dodáva prednosta. Berkyovcom začiatkom novembra pribudlo bábätko, malá Anička sa narodila vo Zvolene. Jej najstarší súrodenec má však už dvadsaťdva rokov!

Či rodina napokon pomocnú ruku od mesta prijme, teraz nevedno. „Sú dosť hrdí a dávajú najavo, že si žijú svoj život podľa vlastných predstáv,“ skepticky uzatvára prednosta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu