Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Hamžík chce žalovať Mikloša

Pavol Hamžík
Pavol Hamžík (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Poradca ministra zahraničných vecí Jána Kubiša a bývalý vicepremiér Pavol Hamžík chce žalovať podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša za výroky v utorkovej relácii TV JOJ De Facto.

"Z dôvodu pre mňa neprijateľných vyjadrení poslanca Ivana Mikloša, v ktorých dával moje meno neopodstatnene do súvislosti s korupčnými praktikami, čím neodôvodnene zasiahol do práva na ochranu mojej cti a dôstojnosti, zvážim podanie žaloby na ochranu osobnosti," uviedol dnes Hamžík pre agentúru SITA.

Podľa Hamžíka Mikloš v relácii ako príklad údajného správneho postupu pri korupčných praktikách bývalej vlády spomenul odvolanie Hamžíka z postu podpredsedu vlády SR v roku 2001. "Podstatou tejto kauzy pritom bolo podozrenie týkajúce sa pracovníka Úradu vlády SR Rolanda Tótha zo zneužívania svojej funkcie pri rozhodovaní o prideľovaní prostriedkov z európskych fondov. Mojej osoby sa nikdy, ani v tejto, ani v inej súvislosti žiadne podozrenia takéhoto, ani iného charakteru, netýkali," vyhlásil Hamžík.

Podľa neho aj Mikloš dobre vie, že ani podozrenia voči R. Tóthovi sa nakoniec nepreukázali, čo potvrdilo policajné vyšetrovanie a nepotvrdili sa ani nezrovnalosti pri rozhodovaní o prideľovaní prostriedkov z predvstupových fondov, čo potvrdila kontrola Najvyššieho kontrolného úradu, ako aj vyšetrovací orgán EÚ - OLAF.

Hamžík svoje odvolanie v roku 2001 považuje za hrubú politickú manipuláciu, ktorá sa ukázala ako neodôvodnená. "Napriek tomu opätovne dochádza k verejným útokom na moju osobu, voči ktorým sa budem brániť súdnou cestou," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu