Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Expriateľ Gvuščovej, ktorý sa priznal k vražde, dnes poprel vinu

Podľa výpovede obžalovaný v septembri 2003 v areáli materskej školy v Poprade-Matejovciach hodil Janku na zem, po čom sa už viac nehýbala.
Podľa výpovede obžalovaný v septembri 2003 v areáli materskej školy v Poprade-Matejovciach hodil Janku na zem, po čom sa už viac nehýbala. (Zdroj: Nový Čas)

POPRAD – Na Okresnom súde v Poprade dnes pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade vraždy 23-ročnej Janky Gvuščovej z Popradu-Matejoviec.

Z vraždy je obvinený jej bývalý priateľ, 26-ročný Štefan B. Súd dnes vypočul svedkov, medzi ktorými boli rodičia zavraždenej ako aj policajti, ktorí sa prípadom zaoberali. Hneď na začiatku obžalovaný nesúhlasil s uzatvorením dohody o vine a treste, pričom uviedol, že je nevinný. Obžalovaný tiež využil svoje právo nevypovedať. Sudkyňa preto prečítala jeho výpoveď z prípravných konaní. Podľa výpovede obžalovaný v septembri 2003 v areáli materskej školy v Poprade-Matejovciach hodil Janku na zem, po čom sa už viac nehýbala.

Následne mal jej telo odviezť svojim autom na pole za Matejovce, kde ju zakopal do plytkého, približne 50 cm hlbokého hrobu. Podľa výpovedí troch policajtov, ktorí obžalovaného sprevádzali na výsluch na detektor lží do Pezinka, obžalovaný Štefan B. sa priamo počas výsluchu na detektore priznal nielen k tomu, že ju sotil na zem, ale aj to, že ju uškrtil. Počas tohto výsluchu nakreslil aj mapku, kde sa má nachádzať telo Janky Gvuščovej. K tomu, že ju zabil sa obžalovaný priznal policajtom aj po skončení výsluchu na detektore lží. Následné pátranie po tele zavraždenej bolo neúspešné. Telo Janky Gvuščovej sa dodnes nepodarilo nájsť.

Matka zavraždenej neverí, že telo jej dcéry je na mieste, ktoré označil obžalovaný. „Verím, že je zakopaná, ale na tom poli určite nie, niekde inde. On zavádza a v tom má prsty celá jeho rodina, ktorá sa dnes nedostavila na pojednávanie,“ povedala pre médiá Eva Gvuščová. Matka zavraždenej je zároveň nespokojná s tým, že obžalovaný je na slobode. „Prajem mu, aby zhnil v base,“ povedala. Je presvedčená, že jej dcéru zavraždil Štefan B. Svoju dcéru však zatiaľ nedali vyhlásiť za mŕtvu.

Eva Gvuščová zároveň odporúča všetkým poškodeným, ktorým sa stane niečo podobné, aby sa nedali odbiť políciou a išli viac za svojim. „S našimi popradskými policajtmi nie som spokojná. Toto im v živote neodpustím. Odflákali to, lebo keby sa prvý mesiac na tom robilo, tak by som dcéru určite našla,“ skonštatovala Eva Gvuščová.

Sudkyňa Okresného súdu v Poprade odročila dnešné pojednávanie na 9. januára 2008, kedy bude pokračovať vypočúvanie ďalších svedkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu