Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Bratislava: Škandalózny predaj atraktívnych pozemkov

Pozemky priklepli poslanci spoločnosti Karloveské rameno bez výberového konania.
Pozemky priklepli poslanci spoločnosti Karloveské rameno bez výberového konania. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Divné veci sa dejú v miestnej časti Karlova Ves! Poslanci schválili čudný predaj pozemkov pri Karloveskom ramene - bez výberového konania a so zmenou územného plánu!

Územný plán pôvodne rátal s touto lokalitou ako s miestom pre šport a oddych. Na miestnom zastupiteľstve však poslanci rozhodli o predaji tohto pozemku súkromnej spoločnosti. Takmer šesťtisíc štvorcových metrov odklepli bez výberového konania za 4 500 Sk/m² spoločnosti Karloveské rameno, patriacej impériu J&T. Trhová cena je však oveľa vyššia. „V tejto lokalite sa cena pozemkov môže pohybovať aj okolo 10-tisíc za štvorcový meter,“ povedal realitný maklér Peter Dedák.

Zástupca starostky Karlovej Vsi Peter Lenč je vo vyjadrovaní opatrný: „Možno sa niekomu zdá zvláštny spôsob, akým k tomu pristúpilo zastupiteľstvo. Za odkúpenie pozemkov vybudujú lodenicu a odovzdajú ju do majetku našej mestskej časti,“ povedal pre karloveskú TV. Oponuje mu šéf vodákov Ľubomír Čajági. Tvrdí, že podľa projektu je nová lodenica štyrikrát menšia ako terajšia. Obáva sa, že nový prístup k ramenu Dunaja bude viesť cez územie Čierneho potoka, ktorý má v správe Povodie Dunaja a je chráneným územím európskeho významu. Návrh uznesenia má v súčasnosti starostka. Môže ho podpísať, alebo vrátiť poslancom.

Starostka: Sfalšovali môj podpis!

BRATISLAVA - Napätie a stres vládnu na Miestnom úrade v Karlovej Vsi! Starostka Iveta Hanulíková rok po zvolení bojuje s podriadenými. Vyvrcholilo to podaním trestného oznámenia na neznámeho páchateľa. „Keďže mám vo volebnom programe nezahusťovanie, na podnet občianky som zisťovala infor mácie o troch stavbách. Vyžiadala som si stavebné rozhodnutia, na základe ktorých som zistila, že z troch jedno chýba,“ povedala starostka.

Keď jej ho napokon priniesli, s hrôzou zistila, že je na ňom jej podpis, ale sfalšovaný - dva dni po voľbách, keď ešte oficiálne nebola starostkou. Na úrade prebieha audit, na základe ktorého už zistili ďalšie pochybenia stavebného úradu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu