Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Historický rekord: Na Štrbskom Plese sa bude lyžovať už 10. novembra

Na svahu Interski začali s umelým zasnežovaním.
Na svahu Interski začali s umelým zasnežovaním.

VYSOKÉ TATRY - Milovníci zimných športov, tešte sa! Na Štrbskom Plese začali s umelým zasnežovaním a úpravou lyžiarskych tratí na svahu Interski.

Snehové delá chrlia kubíky bielej periny a lyžiari by sa mali postaviť na svah už 10. novembra. Bude to najskorší začiatok zimnej sezóny na Slovensku!

„Čakali sme na vhodné klimatické podmienky a začiatkom tohto týždňa sme sa rozhodli spustiť snežné delá,“ povedal technický riaditeľ 1. Tatranskej Ján Gavalier (62). Zasnežuje sa nonstop, pričom na svahu Interski je v súčasnosti nasadených trinásť snežných diel.

Vodu na umelé zasnežovanie čerpajú z jazera Štrbské pleso a z blízkeho potoka Mlynica. J. Gavalier nás ubezpečil, že tatranskú vodu prírodne prefiltrujú tak, že sa späť do jazier vráti ešte čistejšia. „Keď všetko prebehne bez problémov a výrazne sa neoteplí, plánujeme spustiť zimnú prevádzku a lyžiarsku sezónu už túto sobotu,“ prezradil plány riaditeľ. Ak sa to skutočne podarí, prekonali by vlaňajší rekord (11. november) o jeden deň a zaznamenali by absolútny rekord spustenia lyžiarskej sezóny na Slovensku.

„Dúfame, že nastávajúca sezóna bude aspoň taká dobrá ako tá predošlá,“ mädlia si ruky vlekári. Po zasnežení svahu Interski budú ďalej pokračovať v úprave Esíčka a postupne pripravia pre lyžiarov aj hornú zjazdovku zo Soliska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu