Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Pochovali ich zaživa?

Edita Melošová (†18); Miroslav Puška (†17)
Edita Melošová (†18); Miroslav Puška (†17)

BANSKÁ BYSTRICA - Až na šiesty pokus sa začalo pojednávanie v prípade vrážd Miroslava Pušku (†17) a Edity Melošovej (†18). Podľa obžaloby ich surovo dobili na smrť v roku 2002 Matej Ivančík, Peter Škoda a Štefan Budinský. Včera na súde odzneli aj informácie, že Pušku a Melošovú možno zakopali do zeme zaživa...

Pred súdom sa včera postavil iba Štefan Budinský, ktorý je vo väzbe, lebo údajne zbil svoju priateľku. Ostatní dvaja obžalovaní požiadali, aby sa pojednávalo v ich neprítomnosti, pretože sú v zahraničí. Sudca čítal ich výpovede zo spisu. Ticho súdnej siene iba znásobovalo zverstvá, ktoré čítal. V detailoch oboch surových vrážd sa obžalovaní približne zhodli. V tom, kto beštiálne dobil na smrť Editu a Mira, sa ich výpovede odlišovali. Každý sa vyhováral na toho druhého. „Obaja klamú,“ povedal na súde Budinský.

„Videl som, ako Ivančík dokopal na smrť Editu. Hlava jej lietala z jednej strany na druhú. Prestal, až keď sa nehýbala. Potom jej omotal hlavu páskou. Asi ešte žila a zadusila sa. Potom ju zakopal,“ vypovedal Budinský. To, že po surovej bitke žil aj Miro, si myslí aj jeho otec. „Ešte žil, keď ho zakopali. Bol iba v bezvedomí. Nikdy sa nezmierim s jeho smrťou a s tým, že vrahovia behajú na slobode,“ povedal Mirov otec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu