Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Deň po výbuchu: V dome už upratujú, plyn zavedú dnes

Obyvateľka domu včera pred poškodeným domom zametala, život sa tu pomaly  vracia do normálnych koľají.
Obyvateľka domu včera pred poškodeným domom zametala, život sa tu pomaly vracia do normálnych koľají. (Zdroj: Nový Čas)

RUŽINOV - Po výbuchu sa neboja! Život v dome na Prievozskej ulici 13 sa vracia do normálnych koľají. Po revízii v bytoch opäť majú elektrinu, dnes chcú obnoviť dodávku plynu. Zranenú Renátu K. (35), ktorá má spálenú polovicu tela, v nemocnici udržujú v umelom spánku!

V jednom krídle domu sa pre odpojený plyn v bytoch nekúri. Preto takmer všetci obyvatelia odišli s najnutnejšími vecami na niekoľko dní k príbuzným a známym. Pani Júlia z bytu na prvom podlaží strávila noc po výbuchu u sestry. „Od vody, ktorou hasili požiar v byte nado mnou, mám zatečené v rohoch izieb. Dúfam, že steny postupne vyschnú,“ vraví majiteľka bytu. „Niet sa čoho báť. Poriadne som sa na noc prikryl, nikam som nešiel, prežil som aj horšie podmienky,“ povedal starší pán.

Príčina výbuchu zatiaľ nie je známa. Podľa názoru niektorých obyvateľov v byte explodovali gamatky. „Ľudia by si mali pravidelne dávať robiť revízie rozvodov plynu a elektriny,“ prízvukuje Katarína Tóthová z dozornej rady spoločenstva vlastníkov bytov. „Dĺžka vyšetrovania bude závisieť od času, počas ktorého znalec urobí posudok,“ informovala Dáša Kollárová z bratislavskej krajskej polície. Z bytu previezli zranenú Renátu K. (35) na popáleninové oddelenie ružinovskej nemocnice. Lekári ju udržiavajú v umelom spánku.

Škody po explózii

Na susednom byte vznikla po pondelkovom výbuchu plynu škoda asi 700-tisíc Sk a na poškodenej octavii 50-tisíc Sk. Ďalšie škody, vrátane bytu, v ktorom nastal výbuch, ako aj na ďalšom poškodenom vozidle zatiaľ neboli vyčíslené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu