Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Vyhorený utečenecký tábor v Brezovej chcú znovu postaviť

Pri septembrovom požiari tábora sa nik nezranil, 40 azylantov včas evakuovali.
Pri septembrovom požiari tábora sa nik nezranil, 40 azylantov včas evakuovali. (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - Migračný úrad plánuje znovu vybudovať pobytový tábor pre utečencov v Brezovej pod Bradlom, ktorý vlani v septembri vyhorel. V návrhu budúcoročného rozpočtu je na to vyčlenených 30 miliónov korún.

Tábor bol ako jediný špecializovaný pre rodiny s malými deťmi alebo pre rizikové skupiny, ako sú starí ľudia a matky s deťmi. Väčšina z utečencov po požiari skončila v tábore v Gabčíkove, kde pre nich dočasne vyčlenili jedno poschodie ako chránenú zónu. Preto je podľa riaditeľa Migračného úradu Bernarda Priecela tábor v Brezovej potrebné znovu postaviť. Riaditeľ predpokladá, že tábor s kapacitou asi do 150 ľudí by mohli dostavať v roku 2009, suma 30 miliónov vyčlenená na budúci rok teda nebude konečná.

S ohňom pri požiari bojovalo päť hasičských jednotiek s 12 vozidlami. Celkom 30 hasičov použilo 251 tisíc litrov vody a pri 13-hodinovom zásahu vozidlami najazdili 1 007 kilometrov. Pri požiari sa nik nezranil, 40 azylantov včas evakuovali. Priecel informoval, že oheň spôsobili maloleté deti pri neopatrnej hre s ohňom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu