Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Unikát: Otvorili dedinské kino!

Kino v malej obci je hotovým zázrakom. Zobraziť galériu (2)
Kino v malej obci je hotovým zázrakom. (Zdroj: Nový Čas)

DEMANDICE - V dedinke Demandice v okrese Levice otvorili kino pre 204 divákov! V čase, keď v širokom okolí húfne zatvárajú obecné kiná a krachujú aj v mestách, je návrat k tradičnému striebornému plátnu v obci s tisíckou obyvateľov unikátom!

„Hoci kinosálu nemajú napríklad ani v neďalekých Šahách, my sme sa rozhodli dať filmovej kultúre zelenú. Kino tu naposledy fungovalo pred dvanástimi rokmi,“ hovorí ekonómka obecného úradu Margita Alakšová.

Ako väčšina kín, aj to demandické skrachovalo pre slabú návštevnosť a finančné straty. „Teraz sme si však povedali, že kto sa bojí, nemá ísť do lesa,“ odpovedá M. Alakšová na otázku, či sa nestrachujú, že 60-tisícová investícia do nového ozvučenia vyjde nazmar. „Ľudí sem pritiahneme! A to trhákmi a nízkymi cenami lístkov. Vstupné stojí iba 60 korún a premietame raz do týždňa,“ dodáva ekonómka z obce s tisíckou obyvateľov. Prvým predstavením v obecnom kine bol Shrek, najbližšie ponúknu Smrtonosnú pascu.

Aby sa o kine s kapacitou 204 miest dozvedelo čo najviac ľudí, dali oznam o ňom vyhlásiť aj v okolitých obciach. Demandičania sú z nového kultúrneho stánku nadšení. „Super, je v ňom lepšia atmosféra ako pri telke,“ teší sa stredoškolák Jozef (16). Anikó Považanová (25), ktorá je na materskej dovolenke, by si tiež rada zašla do kina, no nemá s kým nechať bábätko. „Kino si užijem až potom, keď malý trošku vyrastie,“ vzdychla si.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu