Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Otrasná doprava: Za deň sa pokazilo 17 autobusov!

Na linke číslo 50 vypadávajú autobusy často.
Na linke číslo 50 vypadávajú autobusy často.

BRATISLAVA - Výpadky autobusov sú čoraz častejšie! Situácia sa zhoršila počas uplynulých dní, keď vozidlá chýbali na viacerých frekventovaných trasách.

Príčinou je zastaraný vozový park a otrasný technický stav autobusov. Cestovanie počas špičky sa stáva neznesiteľné a pasažieri sú z jazdy znechutení. „V nedeľu neboli vypravené dva autobusy, ktoré mali premávať na denných linkách a neskôr aj ako nočné spoje. Na druhý deň chýbalo po jednom autobuse č. 34, 50, 70, 78 a 83,“ informuje server imhd. sk.

Podobná situácia sa opakovala aj v nasledujúcich dňoch, keď okrem spomínaných spojov chýbali autobusy č. 21, 55, 65, 74, 75, 88 a 96. Veľkým problémom sú aj poruchy a nehody. Náhradné spoje nie sú, nasledujúce vozidlo je preplnené a z cestovania sa stáva otrasná skúsenosť s hromadnou dopravou. Zlú situáciu priznáva aj vedenie bratislavskej mestskej hromadnej dopravy. „Stav vozidiel je katastrofálny. Sú zastarané, poruchové, preto dochádza k častým výpadkom.

Raz sa nám stalo, že v priebehu jedného dňa dostalo poruchu až sedemnásť autobusov,“ povedal šéf predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Branislav Zahradník. Čiastočným ozdravením vozového parku by malo byť zaradenie osemnástich autobusov SOR strednej veľkosti, ktoré začnú ulicami jazdiť od novembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu