BRATISLAVA – Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR na svojej stránke zverejnila oznam o nevyhovujúcom výrobku, v ktorom sa potvrdila prítomnosť salmonelózy. Konkrétne ide o mechanicky separované hydinové mäso od českého výrobcu, ktorý sídli len pár kilometrov od slovenských hraníc.
Púchovskí inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy odobrali v rámci cielenej kontroly vzorku mechanicky separovaného hydinového mäsa mrazeného z Púchovského mäsového priemyslu a.s., v ktorej bola zistená prítomnosť salmonelózy. Výrobcom je česká spoločnosť Raciola Uherský Brod.
Hrôza zo slovenských pultov: Salmonelóza vo vajíčkach a mäse, v kapuste bolo nemilé "prekvapenie"
„Mikrobiologickým vyšetrením vzorky suroviny bola zistená prítomnosť Salmonella enterica serovar Infantis. Výrobná šarža suroviny bola zlikvidovaná,“ uvádza ŠVPS SR.
Výrobná šarža vyššie spomínaného výrobku mala uvedený dátum výroby 30. apríla 2018. Dátum spotreby bol do 30. júla 2018.