Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Kaliňák otvoril nové priestory na polícii

Robert Kaliňák si osobne vyskúšal nové podmienky, v ktorých si budú obyvatelia Popradu vybavovať vodičské, občianske a zbrojné preukazy a tiež pasy.
Robert Kaliňák si osobne vyskúšal nové podmienky, v ktorých si budú obyvatelia Popradu vybavovať vodičské, občianske a zbrojné preukazy a tiež pasy. (Zdroj: SITA)

POPRAD - Minister vnútra Robert Kaliňák dnes v Poprade otvoril nové pracovisko vydávania dokladov na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru. Z nedôstojných priestorov, kde sa ľudia tlačili na úzkych a ťažko vetrateľných chodbách, sa pracovisko vydávania dokladov presunulo na prízemie do zrekonštruovaných priestorov po bývalej jedálni.

"Poprad je mesto, ktoré ide dopredu míľovými krokmi a bolo by veľmi smutné, keby polícia za týmto rozvojom zaostávala," zdôvodnil vytvorenie nových priestorov na R. Kaliňák.

Nové priestory na vydávanie dokladov otvoril minister len pol roka po otvorení nového pracoviska Okresného dopravného inšpektorátu. "Občania, ktorí v pondelok prídu, už nebudú musieť chodiť po jednotlivých krídlach budovy, ale na jednom mieste si vybavia všetky doklady," uviedol riaditeľ OR PZ v Poprade Štefan Pilár. Ľudia sa nebudú musieť tlačiť a postávať na chodbách, ale na vybavenie potrebných dokladov budú môcť počkať v čakárni. Náklady na rekonštrukciu priestorov nového pracoviska dokladov a opravu strechy dosiahli takmer 3 mil. Sk.

Od nového roka by sa mali na novom pracovisku vydávať už aj nové doklady. Verejná súťaž na nové občianske preukazy je podľa ministra vnútra "v polčase". Boli vyhodnotené ponuky, ale jedna zo spoločností podala námietku proti neoprávnenému vyradeniu. "Úrad pre verejné obstarávanie posúdi túto námietku a buď budeme môcť opätovne vyhodnotiť súťaž, čo by bolo dobré alebo zamietne námietku, čo by bolo pre nás ešte lepšie a následne od 1. januára by mohli byť nové vodičské a občianske preukazy," uviedol R. Kaliňák.

Ešte skôr by mala polícia vydávať aj nové europasy. Vzorové pasy chce ministerstvo vnútra predstaviť do jedného mesiaca. "Pasy by sme mohli dať občanom pod vianočný stromček," doplnil R. Kaliňák.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu