Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Vojakov, ktorí pašovali cigarety a alkohol, zatiaľ nestíhajú

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Vojenská prokuratúra zatiaľ nevyšetruje údajné pašovanie cigariet a alkoholu slovenskými vojakmi pri návrate z misie v Kosove. V prípade prebieha trestné konanie v Maďarsku.

Zatiaľ nie je jasné, či maďarská strana postúpi celú vec na Slovensko, povedal dnes ČTK prešovský vojenský obvodný prokurátor. V batožine vojakov objavili minulý týždeň maďarskí colníci 321 kartónov neokolkovaných cigariet a 450 litrov alkoholu. "Od vodiča kamiónu sme získali fotokópie zápisnice o prehliadke kamiónu, čakáme na jej preklad," uviedol prokurátor.

Konanie vojakov však zatiaľ slovenská prokuratúra neprešetruje, keďže vec riešia maďarské úrady. Tie môžu konanie zastaviť, alebo ho postúpiť Slovensku. Prokurátor dodal, že záleží na maďarských orgánoch, či vec postúpia na Slovensko. Termín rozhodnutia maďarských úradov spresniť nedokázal.

Prokurátor zatiaľ nevedel posúdiť, aký trest by vojakom hrozil, ak by prípad začali vyšetrovať slovenské úrady. To vraj bude závisieť od vážnosti deliktu. Kamión viezol batožinu 133 vojakov; zatiaľ nie je zrejmé, koľkí vojaci mali cigarety a alkohol pašovať. Povolené je bez cla prevážať jeden kartón cigariet a liter tvrdého alkoholu, nariadenie platí v celej Európskej únii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu