Utorok24. september 2024, meniny má Ľubor, Ľuboš, zajtra Vladislav

Vojaci pri návrate z Kosova pašovali alkohol a cigarety

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci, ktorí sa vracali z mierovej misie v Kosove, pašovali alkohol a cigarety. Televízii TA3 to potvrdilo ministerstvo obrany. Vojakov chytili maďarskí colníci po prejazde hranice so Srbskom. Prípad už vyšetruje vojenská prokuratúra.

Minulý týždeň vo štvrtok viezol podľa televízie kamión z Kosova na Slovensko do Trebišova batožinu 132 slovenských vojakov, tí sa vracali na ďalší deň lietadlom. Maďarskí colníci pri náhodnej kontrole nákladu objavili v kamióne nelegálne vyvážaný alkohol a cigarety. "Pravdepodobne 450 litrov alkoholu a 321 kartónov cigariet," povedal TA3 zástupca náčelníka generálneho štábu armády Peter Gajdoš. Armáda podľa neho zatiaľ nemá oficiálnu informáciu. "Zatiaľ máme informáciu iba cez našich vojenských policajtov, ktorí boli prítomní pri vyšetrovaní tejto udalosti," dodal.

Zatiaľ nie je podľa TA3 jasné, ako sa alkohol a cigarety dostali do batožiny, a komu z vojakov nelegálny náklad patril. Náčelník generálneho štábu Ľubomír Bulík prijal podľa Gajdoša opatrenia, aby sa podobná situácia nemohla zopakovať. Nariadil tiež prípad prešetriť komisiou generálneho štábu.

Slovensko pôsobí v misii NATO v juhosrbskej provincii Kosovo od marca 2002, mandát má celkovo na 135 vojakov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu