BRATISLAVA/TCHAJ-PEJ - Langoše a zemiakové placky sú dobroty, ktoré si len máloktorý Slovák odoprie. Pravdou je, že nejde o najzdravšie jedlo, no aj napriek tomu nevieme povedať nie. Mladí študenti tento slovenský pokrm prezentovali v ďalekej Ázii a dočkali sa veľkého úspechu. Taiwanci na našu krajinu tak ľahko nezabudnú.
Prezentácia slovenského jedla nie je vždy jednoduchá, najmä ak ide o ázijské krajiny. Slovenskí študenti sa aj napriek tomu rozhodli pre odvážny krok. V stánku sa rozhodli predávať nami milované langoše a zemiakové placky. Bol to krok to neznáma, no riskovať sa naozaj oplatilo. Taiwancom chutilo, čo potvrdzujú aj fotografie.
Keďže o naše jedlo bol veľký záujem, celý deň sa mladíci nezastavili. Nič si z toho však nerobili a sú vďační za úžasnú atmosféru, ktorá panovala pri slovenskom stánku. Množstvo ľudí sa pristavilo a malo záujem naše špeciality ochutnať. To spôsobilo, že sa na jedlo dlhšie čakalo. Ako však priznali, ľudia boli trpezliví. To, že im chutilo prezradila tvár každého, po ochutnaní prvého sústa.