Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Majský zostane vo väzbe

Jozef Majský
Jozef Majský

BRATISLAVA - Kontroverzný podnikateľ Jozef Majský, ktorý sa odvolal voči aprílovému rozsudku Špeciálneho súdu na 12-ročné väzenie za podvody v krachujúcich nebankových spoločnostiach, ostane do konca novembra vo väzbe.

Rozhodol o tom dnes Najvyšší súd, ktorý posudzoval námietku Majského voči väzbe. Spolu s Majským ostanú vo väzbe aj spoluobžalovaní Patrik Pachinger a Dávid Brtva.

Pôvodne sa mala trojici skončiť väzba 30. júna. Všetkých Špeciálny súd odsúdil za tunelovanie skrachovaných spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest.

Majský a Brtva dnes zopakovali, že sú nevinní. Spoločne s právnym zástupcom Pachingera, ktorý sa na pojednávaní nezúčastnil, tvrdili, že boli obžalovaní na politickú objednávku. Majského advokát predložil súdu zdravotnú správu, podľa ktorej jeho klientovi neprospieva väzenie. Sám Majský sa posťažoval, že vo väzbe často navštevuje psychiatra a trpí ťažkými depresiami. Podľa súdu by sa však obžalovaní mohli po prepustení z väzby vyhýbať procesu.

Najvyšší súd by mal ešte rozhodnúť o odvolaní trojice obžalovaných proti samotnému rozsudku Špeciálneho súdu. Okrem väzenia mali podľa verdiktu spolu zaplatiť 336 miliónov korún. Najvyšší súd už v máji potvrdil rozsudok na 11,5 roka pre bývalého spolumajiteľa Horizontu a BMG Invest Vladimíra Fruniho za podvod.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu