Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Veteška oplácal Mečiarovi obvinenie z neférového boja v ĽS-HZDS

Viliam Veteška
Viliam Veteška

BRATISLAVA - Spor medzi šéfom vládnej ĽS-HZDS Vladimírom Mečiarom a jeho vyzývateľom v boji o predsednícku stoličku Viliamom Veteškom dnes pokračoval aj v televíznych diskusiách.

Veteška zareagoval na Mečiarove obvinenia z údajných pokusov podplácať delegátov júnového snemu strany a v televízii JOJ naznačil, že sa o niečo podobné mohol pokúšať Mečiar.

"Ak sa znížil pán Mečiar na takýto krok, tak pravdepodobne s tým má vlastné skúsenosti," povedal dnes Veteška v diskusnej relácii televízie JOJ. "Nie ja kupujem práve teraz na dlh HZDS autá pred snemom pre niektoré okresné organizácie, prípadne pre krajské organizácie. A nie ja práve teraz chcem financovať okresné organizácie," tvrdil súčasný podpredseda strany.

Mečiar pre sobotňajšie vydanie denníka Sme povedal, že viaceré okresy mu hlásia pokusy ovplyvniť delegátov v prospech Vetešku za "majetkové sľuby". Ostrý slovný súboj podľa Vetešku pokračoval aj v sobotu na krajskom sneme strany v Trenčíne, na ktorom sa zúčastnili obaja politici. Veteška tvrdil, že ho tam Mečiar pred delegátmi obviňoval z používania "mafiánskych metód". Podpredseda strany zas vraj delegátov vyzýval, aby napísali na lístočky, ak sa ich niekto pokúsil podplatiť.

Šéfovi strany Mečiarovi sa pred júnovým snemom podarilo získať podporu sedem z ôsmich krajských organizácií svojej strany. Veteškovi, ktorý je prvým vyzývateľom Mečiara v strane od 90. rokov, sa podarilo nakloniť si jeden kraj. Analytici zatiaľ tiež viac v súboji favorizovali Mečiara.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu