Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Obžalovaný Loyka: Desať miliónov sme mali v igelitke!

Obžalovaný Loyka (60): Podiel som kúpil od Prieložného. Zobraziť galériu (2)
Obžalovaný Loyka (60): Podiel som kúpil od Prieložného.

BRATISLAVA - Prvá kauza Tobiáša Loyku (60), známeho aj z prípadu objednávky štyroch vrážd, sa chýli k záveru. Svedok - podnikateľ Branislav Prieložný (39) - prišiel na súd v sprievode dvoch ochrankárov.

Kontroverzný podnikateľ Loyka čelí so spoločníčkou Martou V. (67) obžalobe z podvodu. Prokurátor tvrdí, že pomocou sfalšovaného podpisu konateľa Prieložného získali podiel istej spoločnosti, aby získala Loykovu zmenku. Loyka však vraví, že za podiel Prieložnému pred piatimi rokmi zaplatili a na stretnutie priniesli aj so spoločníčkou 10 miliónov Sk v igelitke. Loyka sa včera v súdnej sieni vyhlásil za „človeka vzácneho pre zahraničné služby...“ Od sudcu si vyslúžil pokarhanie, keď po prokurátorovej otázke svedkovi nevhodne poklepal po čele.

Loyka je súčasne dva roky podozrivý z prípravy vrážd banskobystrickej právničky Gabriely Matuškovej, podnikateľa Prieložného a dvoch bývalých siskárov. Podľa polície si ich smrť mal objednať pre majetkové spory. Tento prípad však súd vrátil do prípravného konania. „Je hlúposť, aby som si nejaké vraždy objednával,“ zopakoval Loyka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu