Štvrtok26. september 2024, meniny má Edita, zajtra Cyprián, Damián

Trnka schvaľuje postup pri fingovanej vražde a únose

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Dobroslav Trnka schvaľuje postup, ktorý zvolili orgány činné v trestnom konaní v prípade fingovanému únosu podnikateľa Branislava Prieložného a fingovanej vraždy advokátky Gabriely Matuškovej. Takto sa podľa Trnku bojuje s najzávažnejšou kriminalitou.

Ako ďalej informovala agentúru SITA hovorkyňa generálneho prokurátora Svetlana Husárová, Trnka poďakoval vyšetrovateľovi a prokurátorke, ktorí svojím, na naše pomery ojedinelým postupom zrealizovali túto kauzu a to bez účasti a vedomia tých, ktorí by ju svojím mediálnym výstupom prekazili už v počiatočnom štádiu. Potvrdzuje sa tak presvedčenie generálneho prokurátora, že o boji s kriminalitou netreba hovoriť, ale treba konať a vyšetrovateľ s prokurátorkou to podľa neho zvládli excelentne.

Pondelkový únos podnikateľa i vraždu právničky polícia fingovala, nakoľko bol ich život ako aj ďalších štyroch osôb ohrozený. Vraždy týchto šiestich ľudí si mal objednať podnikateľ Tobiáš L. Toho polícia v stredu zadržala a podľa slov viceprezidenta PZ Jaroslava Spišiaka ho dnes obvinila z prípravy vraždy a vyšetrovatelia spracovali návrh na vzatie do väzby.

Tobiáš L. si vraždu objednal "v súvislosti s právnymi spormi firmy Rašelina Quido" (premenovaná na Peat Group Inc., a.s.) Za vraždu mal zaplatiť zálohu 350 tis. Sk. Pri zadržaní sa pokúsil o útek, polícii sa ho však podarilo chytiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu