Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Novostavbe SND chýbajú parkovacie miesta

Novostavba SND
Novostavba SND

BRATISLAVA - Novej budove Slovenského národného divadla (SND) na ľavom brehu Dunaja v Bratislave, ktorú v sobotu po vyše 20-ročnej výstavbe slávnostne otvoria, chýbajú parkovacie miesta.

Ako agentúru SITA informoval technicko-prevádzkový riaditeľ SND Márius Krištofovič, návštevníci a zamestnanci divadla budú mať k dispozícii 350 parkovacích miest na povrchu a sto v podzemnej garáži, ich kapacita však nestačí. "Je to málo, chýba nám približne sto parkovacích miest," skonštatoval. Krištofovič v utorok rokoval s predstaviteľmi magistrátu o tom, že mesto by poskytlo komunikácie v okolí divadla na dočasné parkovanie vo večerných hodinách. "Stále je to však v štádiu rokovania," dodal Krištofovič.

S predstaviteľmi magistrátu rokoval aj o prípadnom zriadení zastávky MHD pri SND, keďže najbližšie zastávky, z ktorých sa dá cestovať viacerými smermi, sú až na Šafárikovom námestí. Krištofovič tvrdí, že zatiaľ sa nedohodli, keďže v okolí nového divadla sú pre výstavbu komplexu Eurovea dopravné obmedzenia. "Je to komplikované, musia sa k tomu vyjadriť viaceré kompetentné orgány," dodal. Nedokončené sú zatiaľ aj úpravy okolia SND, okrem priečelia totiž plochy nie sú zatrávnené. "Časť bývalého staveniska sa podarilo zatrávniť, je to však nepatrná čiastka, ostatné plochy teraz nebudeme riešiť, až potom, keď odtiaľto definitívne odíde stavba," uzavrel Krištofovič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu