Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Otec v putách, deti plakali

Vdovca Viktora Polláka (34) vedú v putách na pojednávanie. Zobraziť galériu (3)
Vdovca Viktora Polláka (34) vedú v putách na pojednávanie.

ROŽŇAVA/PLEŠIVEC - Smútok a nádej. Aj tak sa dá stručne opísať opakovanie kauzy podvodu Viktora Polláka (34) z Plešivca. Bolestné stretnutie s jeho deťmi prebehlo priamo na súde v Rožňave, kam ho včera priviedli v putách. Všetko sa odohrávalo pred očami syna Viktora (14) a dcéry Márie (13), ktorí ho prišli podporiť.

„Aj keď mi to psychológovia neodporučili, nemohla som ísť proti vôli detí,“ povedala ich náhradná mama Marta Polláková (55), ktorá sa stará o päť detí svojho krstného syna. Najstarší Viktor a Mária trvali na tom, že sa s otcom stretnú. „Vidieť pochudnutého ocka s putami bolo pre nás nepríjemné, ale už mesiac sme bez neho. Sám nám však písal, aby sme ho prišli podporiť,“ smutne povedala najstaršia dcéra Mária. Jej brat Viktor potvrdil, že veria v nevinu otca: „Nemohli sme neprísť, keď je nevinný!“ Skormútené deti sa pritom s otcom porozprávať nesmeli, čakali len na chodbe súdu.

Na dva roky odsúdený V. Pollák na pojednávaní uviedol, že sa podvodu s nesplácaním televízora nedopustil. Podľa neho sú v poriadku doklady o jeho príjme a zamestnaní, ktoré doložil pri žiadosti o úver. Jeho advokát žiadal obnovu konania aj s novými dôkazmi, pretože práve týmto skutkom jeho klient premenil predchádzajúci trest na nepodmienečný. Či však dôjde k obnove kauzy, sa Pollákovci definitívne dozvedia o dva týždne.

Za pomoc ďakujú

„S krstnou nášho otca si na seba zvykáme. Chce to ešte čas. Otec nám písal z väzenia, aby sme ju poslúchali a nerobili žiadnu neplechu,“ priznal sa najstarší syn Viktor Pollák. Doma v Plešivci sa im aj vďaka pomoci oravskej firmy výrazne zlepšili podmienky. Grátis im totiž vyrobili na mieru nábytok do detskej izby a aj stôl so stoličkami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu