Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Dobrá správa pre Košičanov: Letecky sa dostanú už aj do Londýna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: airportkosice.sk)

KOŠICE – Košičania sa dočkali. Letecké spojenie medzi Košicami a Londýnom je na svete. Od 17. septembra sa bude pravidelne lietať z metropoly východu na londýnske letisko Luton.

Košiciam sa konečne podarilo spojiť so svetom. Prvou lastovičkou letiska mimo chartrových letov je pravidelná linka medzi Košicami a metropolou Anglicka, Londýnom. Pasažierov bude prepravovať nízkonákladová spoločnosť Wizz Air. Je to skvelá správa pre Košice a všetkých Košičanov. „Novú linku využijú nielen tí, ktorí lietajú za prácou. Bližšie ku Košiciam budú mať aj turisti, podnikatelia a investori z celého sveta,“ povedal o novej leteckej spojnici so svetom primátor Košíc Richard Raši.

Prvýkrát vyštartuje lietadlo z Košíc do Londýna v utorok 17. septembra. Až do 27. októbra sa bude lietať dvakrát týždenne vždy v utorok a vo štvrtok. „Od nedele 27. Októbra bude linka premávať vždy štyrikrát týždenne, v pondelok, stredu, piatok a nedeľu. Som presvedčený, že táto linka prispeje nielen k pohodliu východniarov, ktorí cestujú do Anglicka za prácou, ale priláka do Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 ďalších turistov a možno aj investorov, ktorí sa rozhodnú podporiť ekonomický rozvoj regiónu Košíc,“ dodal riaditeľ spoločnosti Wizz air József Váradi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu