Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Trnka: Prokuratúra je pripravená na Ficovu výpoveď

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Dobroslav Trnka odmietol dnes pred novinármi potvrdiť termín výpovede predsedu vlády, ktorú avizoval vo štvrtok v rámci odpovede počas Hodiny otázok v parlamente Robert Fico.

"Na celej veci už prokuratúra pracuje tri týždne," dodal Trnka s tým, že sa už stretol so špeciálnym prokurátorom, ktorý má z hľadiska príslušnosti vec na starosti a so šéfom Úradu boja proti korupcii Tiborom Gašparom. "Z našej strany je všetko pripravené," povedal Trnka a potvrdil, že sa s Ficom rozprával o možnom termíne jeho výpovede na Generálnej prokuratúre tak, aby boli zohľadnené pracovné povinnosti premiéra. Obsahovú stránku podania Trnka nechcel komentovať. "Smer vyšetrovania, právnu kvalifikáciu a prostriedky, ktorými bude vyšetrovanie realizované určuje prokurátor a vyšetrovateľ, v žiadnom prípade nie médiá a politici," dodal Trnka.

Fico v pravidelnej štvrtkovej Hodine otázok potvrdil, že bude vypovedať na Generálnej prokuratúre. Povedal to v odpovedi na otázku poslanca SDKÚ-DS Tomáša Galbavého, kto sa pokúšal Fica korumpovať v prípade Transpetrol a privatizácie bratislavského letiska. Odvolával sa pritom na Ficovo nedávne vyhlásenie pred podnikateľmi, že keby súhlasil s navrhovanými postupmi privatizácie, tak on ani jeho 15 generácií nemusí pracovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu