Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Nový rok 2013 privítalo v Prešove niekoľko tisíc ľudí

Prešovčania sa lúčili so starým rokom na Hlavnej ulici Zobraziť galériu (5)
Prešovčania sa lúčili so starým rokom na Hlavnej ulici (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Obyvatelia i návštevníci mesta Prešov privítali Nový rok 2013 na námestí. Viacerí si na začiatku programu mysleli, že tentoraz do centra mesta nepríde veľa ľudí, ale mýlili sa. Krátko pred polnocou totiž posledné sekundy končiaceho sa roka 2012 odpočítavalo vyše 3000 ľudí.

Niekoľko dní pred Silvestrom ešte nebolo známe, či vôbec budú oslavy v centre, radnica však našla finančné zdroje a sponzorov a zabezpečila hudobný program i ohňostroj, aj keď ten bol skromnejší ako v predošlých rokoch. Čo sa týka programu mesto stavilo na vystúpenia domácich hudobných skupín Call me Steve, KERE & NYTOMAS & DJ Saidorsen a po nich sa predstavila Michaella.

Prešovčania sa lúčili so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na prelome rokov koncertovala na pódiu kapela Žobráci. Kultovú prešovskú pesničku "Marja Kovaľova" s menšími úpravami si so skupinou zaspieval aj primátor Pavel Hagyari.

"Prajem Prešovčanom, aby v budúcom roku mali viac optimizmu, pretože mesto sa hýbe dopredu, všetkým veľa zdravia a úspechov. To, že ľudia majú radi svoje mesto, vidno aj dnes na tomto námestí, pretože sa stretli, zabávajú sa a želajú si všetko dobré," povedal primátor.

Prešovčania sa lúčili so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Doplnil ho viceprimátor a bývalý slovenský hokejový reprezentant René Pucher, ktorý k prianiam pridal aj ďalšie želanie úspechov  všetkým športovcom, ktorí budú reprezentovať nielen Prešov, ale aj Slovensko.

"Želám si, aby tento rok bol lepší ako tie predošlé, aby ľudia našli spokojnosť vo svojich rodinách a konečne sa skončila kríza a bolo dosť roboty pre všetkých," tvrdí Irena Michalíková.

Prešovčania sa lúčili so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na námestí v metropole Šariša však dnes neoslavovali len Prešovčania. Do centra mesta zavítali aj ich príbuzní. Bol medzi nimi aj Peter z mesta Nováky.

"Málokedy stretnete takých ľudí, ako sú tu, pozerajú stále srdcom. Možná nemajú toľko peňazí, ale vedia sa baviť. Ja už sem chodím osem rokov, vždy som sa zabavil," povedal Peter.

Prešovčania sa lúčili so
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu