Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Mečiar: Slobodné fórum sa nedostane do budúceho parlamentu

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Slobodné fórum sa podľa predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara nedostane po voľbách do Národnej rady SR. "Rozpadajúca strana nemôže byť partner pre nikoho. Ak hovoria, že nebudeme spolu, ozaj nebudeme ani v parlamente spolu," uviedol Mečiar vo včerajšej relácii televízie JOJ BOX.

V súvislosti s vnútrostraníckymi problémami v SF predsedníčka Zuzana Martináková nepochybuje, že sa dostanú do parlamentu a dúfa, že voliči budú mať pochopenie pre súčasné problémy. Zdôraznila, že konala zodpovedne, keď vnútrostranícke problémy riešila teraz a nechcela ich prenášať do parlamentu, ak im ľudia dajú dôveru. Mečiar upozornil, že rozpad SF predpovedal po voľbách, no nastal o niečo skôr. Strane podľa neho chýba ideový a sociálny základ, má len ambície. Martináková mu pripomenula, že ĽS-HZDS je zase strana, ktorá sa rozbila po každých voľbách, niekedy aj dvakrát.

V súvislosti s možnou účasťou ĽS-HZDS v budúcej vláde slobodných šokuje, že tí, čo v roku 1998 stáli na čele zápasu za demokraciu na Slovensku, sa dnes hlásia k spolupráci s Mečiarom. "Ten mečiarizmus tu zanechal isté stopy, mal svoje isté znaky, s ktorými sa boríme doteraz, a ja si myslím, že takéto metódy a takýto štýl politiky už patrí do minulosti," povedala Martináková. Predsedníčka SF sa domnieva, že voliči vo voľbách vlastne kupujú mačku vo vreci, pretože politické strany jasne nehovoria, s kým možno pôjdu a s kým nepôjdu po voľbách do koalícií. Pripomenula, že ich strana povedala jasné nie KSS, SNS, ĽS-HZDS a vláde na čele s predsedom SDKÚ-DS Mikulášom Dzurindom kvôli jeho štýlu politiky.

Predsedníčka SF ručí za päťmiliónový úver na kampaň všetkým, čo má, ako aj volebným výsledkom strany. Okrem nej za úver ručia aj ďalší členovia strany. SF doteraz minulo na kampaň 11,4 milióna korún a celkovo si zobralo úver 40 miliónov. Volebným výsledkom ručí za úver z banky aj ĽS-HZDS. "Pokiaľ ide o ručenie, strany nemajú majetok, ale môžu ručiť budúcimi pohľadávkami voči štátu, ktoré vzniknú z titulu volieb, a to je titul záruky, ktorý sme dali," povedal Mečiar. ĽS-HZDS zatiaľ minulo na kampaň osem miliónov, do jej záveru to Mečiar odhaduje na desať miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu