Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Exminister Maxon: Porazil som rakovinu

Volebný líder HZD je rozhodnutý podať na Mečiara žalobu.
Volebný líder HZD je rozhodnutý podať na Mečiara žalobu.

BRATISLAVA - Šéf HZDS Vladimír Mečiar nedávno zaútočil na svojho exstraníka Miroslava Maxona (55). Nešetrne vyhlásil, že HZDS Maxona nekandidovalo na žiadnu funkciu pre jeho nevyliečiteľnú chorobu. Spor sa vyhrocuje, Maxon podáva žalobu na ochranu osobnosti. Novému Času potvrdil, že zvíťazil nad rakovinou.

Miroslav Maxon Novému Času otvorene priznal, že v októbri 2001 mu diagnostikovali kožný karcinóm. Podrobil sa intenzívnej liečbe a ožarovaniu. Vzdal sa v tom čase funkcie podpredsedu pre ekonomiku. Na kandidátke HZDS v roku 2002 sa však opätovne už ako zdravý objavil. Nemôže byť preto podľa neho pravdivé Mečiarovo tvrdenie, že ho v HZDS odstavili pre chorobu. Na margo vtedajšieho vzťahu s Mečiarom ešte dodáva: „V tých ťažkých časoch ma chcel prísť pozrieť do nemocnice. A chodí tam asi dodnes...” Šéfa HZDS označil za klamára. „V jedinej vete klamal štyrikrát,” tvrdí Maxon.

Mečiar nedávno totiž vysvetľoval odchod svojho niekdajšieho podpredsedu z HZDS takto: „Príčina odchodu je v tom, že som mu oznámil, že pre jeho nevyliečiteľnú chorobu ho nebudem kandidovať na žiadnu funkciu.” Štvornásobné klamstvo Maxon vysvetľuje: „Netrpím ťažkou ani nevyliečiteľnou chorobou. Nikdy predseda HZDS so mnou o tejto téme nehovoril. Odišiel som z celkom iných dôvodov.” Preto sa Mečiar žalobe nevyhne. Stanovisko HZDS sa nám do uzávierky tohto vydania nepodarilo získať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu