Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Mečiar: ĽS-HZDS nebude možné obísť pri zostavovaní vlády

Mečiar nepovedal otvorene kto je ĽS-HZDS programovo blízky, skritizoval aj vládne strany i opozičný Smer-SD.
Mečiar nepovedal otvorene kto je ĽS-HZDS programovo blízky, skritizoval aj vládne strany i opozičný Smer-SD.

BRATISLAVA - ĽS-HZDS nebude možné obísť pri zostavovaní budúcej vlády, konštatoval dnes po programovej konferencii strany líder Vladimír Mečiar. Tvrdí, že v súčasnosti nedokáže predvídať silu jednotlivých politických subjektov, pretože nevie, či pred voľbami vznikne alebo nevznikne politická zápletka, ktorá ovplyvní účasť. Ak však bude nižšia, tak výsledky volieb budú podľa predsedu ĽS-HZDS neočakávané.

"Každá strana má svoj problém a nejaké riziko, sme si toho vedomí," dodal Mečiar, ktorý nechce odmietať zatiaľ ani jeden subjekt. Preto podľa neho dnes ĽS-HZDS hovorilo na programovej konferencii o cieľoch a bude závisieť, kto bude ochotný tieto ciele prijať. Nie je to teda len o tom, koho ciele je ochotná prijať ĽS-HZDS, ale aj o tom, kto prijme jej ciele. "Keď nikto, dobre. Zatvoríme knihu," vyhlásil Mečiar.

Hoci Mečiar nepovedal otvorene kto je ĽS-HZDS programovo blízky, skritizoval aj vládne strany i opozičný Smer-SD. "Terajšia vládna koalícia v terajšom zložení predstavuje veľké riziká pre každého, čo do nej vstúpi. Doteraz totiž zničili každého partnera. Aj seba začali ničiť, keď už nebolo koho," zhodnotil predseda ĽS-HZDS. Okrem toho sú podľa neho vládne strany intelektuálne vyčerpané, organizačne aj ľudskými zdrojmi. Aj preto potrebuje nového partnera, pretože ak sa zopakuje táto koalícia aj po tretí raz so všetkými vnútornými protirečeniami, nebude to podľa Mečiara dobré. Rizikom Smeru-SD je zase to, že sa uchýlil k ceste populistických sľubov, ktoré sa nenaplnia. "A tak, ako získava teraz popularitu, tá sa nakoniec obráti proti nemu a proti tomu, kto bude s ním vo vláde," dodal Mečiar na adresu Smeru-SD. Problémom tejto strany je aj to, že nebola vytvorená ako stabilný subjekt, takže líder hnutia jej predpovedá, že prejde veľkými výkyvmi. Čiže ak sa niekto pýta, na koho stranu sa ĽS-HZDS pridá, je to ako otázka, na ktoré líce bolí facka viac - na ľavé alebo pravé a pritom je to tá istá tvár.

ĽS-HZDS si dopredu nenárokuje žiadne ministerstvá. Mečiar tvrdí, že hnutie nezostavovalo ani tieňovú vládu, ale namiesto toho pripravovalo svojich odborníkov. V súčasnosti je preto ĽS-HZDS pripravená obsadiť všetky vládne posty vysoko kvalifikovanými ľuďmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu