Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prívalové dažde v Česku spôsobujú problémy v doprave: Očakávajú sa ďalšie búrky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PRAHA - Českú republiku zasiahli v pondelok prívalové dažde. Voda prerušila železničnú dopravu na trati z Českých Budějovíc do Strakoníc či obmedzila dopravu na časti diaľnice D1, informuje o tom portál IDNES.cz.

Českí hasiči mali desiatky výjazdov, najčastejšie odstraňovali spadnuté stromy alebo čerpali vodu z pivníc. Na diaľnici D1 pri Souticiach v smere na Brno odstraňovali naplavené bahno.

archívne video

Nočné búrky dali Bratislavčanom poriadne zabrať: Blesky každú sekundu a silný lejak! (Zdroj: Tip čitateľa)

"Je tam bahno z poľa. Máme informácie, že diaľnica nie je poškodená a v súčasnosti prebieha odstraňovanie (bahna) z povrchu, diaľnica je čiastočne prejazdná," informovala polícia. Vodičov na tomto úseku však vyzýva na opatrnosť.

Na niektorých miestach padali podľa Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) krúpy s priemerom dva centimetre. V pondelok večer a v noci na utorok očakávajú ďalší dážď.

Najsilnejšie búrky očakáva ČHMÚ na Českomoravskej vrchovine a bude ich sprevádzať silný vietor. Podľa výstrahy ČHMÚ môže mať rýchlosť až 70 kilometrov za hodinu. Na Vysočine by intenzívne dažde mohli spôsobiť problémy s odtokom vody v dôsledku premočenej pôdy.

Viac o téme: DopravaPočasieČeskoBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu