Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

AKTUÁLNE Nové informácie o zdravotnom stave Roberta Fica: Ráno absolvoval ďalší zákrok

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (5)
Robert Kaliňák (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Informoval o tom Úrad vlády SR. Doteraz posledné správy hovorili o tom, že Fico je vo vážnom, ale stabilizovanom stave.

Robert Kaliňák o premiérovom zdravotnom stave: Vidím progres a hoci je stav vážny, pre ministra je nádejný (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Úrad vlády uviedol, že ďalšie informácie týkajúce sa zdravotného stavu predsedu vlády SR Roberta Fica budú verejnosti poskytnuté v momente, ako to situácia umožní.

Robert Kaliňák vzápätí zhruba hodinu po tomto ozname priamo spred nemocnice informoval o tom, že Robert Fico pred pár hodinami absolvoval ďalší zákrok. Išlo podľa neho zhruba o dvojhodinovú operáciu a lekári sa snažili „posunúť stav pacienta“ k pozitívnej prognóze. Zákrok má pomôcť k zlepšeniu hojenia rán. 

AKTUÁLNE Nové informácie o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ako uviedla riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková, ráno premiérovi vykonali kontrolné CT vyšetrenie. Na základe jeho výsledkov konzílium rozhodlo o revízii pacienta. Podľa nej ide v takýchto prípadoch o štandardný postup. 

Premiér Robert Fico absolvoval chirurgický zákrok: Podľa riaditeľky nemocnice je pri vedomí (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Fico podstúpil zákrok, počas ktorému mu bolo operačne odstránené nekrotické tkanivo, ktoré mu ostalo po streľbe. Aktuálne je už predseda vlády pri vedomí, no jeho stav je vážny. „Pacientov stav je naozaj vážny a je na ARO,“ povedala. Podľa riaditeľky sa však všetko vyvíja tak, ako je pre takéto závažné prípady bežné.

AKTUÁLNE Nové informácie o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Robert Fico absolvoval v stredu popoludní 5-hodinovú operáciu, operovali ho dva lekárske tímy. Jeho stav bol po zákroku vážny, ale stabilizovaný. Predseda vlády bol od momentu streľby až po operáciu pri vedomí a komunikoval. Pri vedomí bol aj vo štvrtok pár hodín po operácii. Povedal to zvolený prezident Peter Pellegrini, ktorý bol Fica vo štvrtok navštíviť. Premiér sa cítil podľa neho unavene, ale na všetko si pamätal. 

 

Viac o téme: AtentátRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu