Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slávny pan Tau: Dcéra ho sklamala... Otehotnela príliš skoro!

Otto Šimánek Zobraziť galériu (3)
Otto Šimánek (Zdroj: ČT)

PRAHA - Otto Šimánek patrí k hercom, ktorých meno je mnohým neznáme, poznajú ho proste podľa jeho najslávnejšej postavy. No hoci deti v celom Česku i na Slovensku ho milovali, jeho vzťah s dcérou Alexandrou sa vážne narušil.

Otto Šimánek sa narodil 28. apríla 1925 v lekárni, keďže pôrod začal skôr, než sa jeho mama dostala do pôrodnice. Vyučil sa za automechanika, no od 16 rokov sa venoval aj divadlu ako ochotník. 

Galéria: Otto Šimánek

Od roku 1945 bol súčasťou kočovného divadla, neskôr získal stály angažmán. Kolegov aj divákov uchvátil ako nadaný mím a tanečník. 

Keď sa presunul do Prahy, začal získavať aj úlohy pred kamerami. V roku 1966 dostal svoju životnú rolu – stal sa známy ako pan Tau. Okrem rovnomenného filmu a seriálu ho stvárnil aj v iných počinoch. 

Otto Šimánek
Zobraziť galériu (3)
Otto Šimánek  (Zdroj: ČT)

Počas pôsobenia v Zlíne stretol svoju prvú lásku Hermínu. Pomerne rýchlo sa vzali a neskôr sa im narodila dcéra Alexandra. Tá ale svojho otca sklamala, keď ako 16-ročná otehotnela, opustila školu a odsťahovala sa za svojou láskou. Istý čas medzi nimi preto vládli napäté vzťahy. Ako neskôr prezradila médiám, otec jej vravel, aby za ním neskôr nechodila vyplakávať. „Odišla som z Prahy. Maminka potom o dva roky zomrela. Otec sa nemohol s jej smrťou vyrovnať,” uviedla. 

Neskôr sa Šimánek druhý raz oženil, manželka Ludmila bola po jeho boku až do konca života. Herec zomrel 8. mája 1992 na rakovinu. 

Otto Šimánek
Zobraziť galériu (3)
Otto Šimánek  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Otto Šimánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu