Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

V Bratislave unikal plyn, 150 ľudí evakuovali

Únik plynu v bratislavskej časti Ružinov Zobraziť galériu (4)
Únik plynu v bratislavskej časti Ružinov

BRATISLAVA - Približne 150 ľudí evakuovali po úniku plynu v bratislavskej časti Ružinov. Potvrdila to hovorkyňa hasičského zboru Silvia Jančovičová. Pravdepodobnou príčinou úniku bolo podľa polície poškodenie plynovej prípojky počas stavebných prác. Hoci sa únik plynu podarilo zastaviť, Rumančeková, Nevädzová a Muškátová ulica zostávajú uzavreté. V časti Gagarinovej ulice, ktorá je dôležitou bratislavskou dopravnou tepnou, premávku obnovili.

Hlásenie o úniku plynu prišlo predpoludním, krátko nato sa podarilo lokalizovať miesto úniku. "Policajti okamžite začali s evakuáciou osôb na danom mieste," uviedla Petra Hrašková z bratislavského krajského riaditeľstva polície. V súčasnosti na uzavretých uliciach merajú koncentrácie uniknutého plynu.

Plynové potrubie podľa portálu TVnoviny.sk zrejme poškodil bagrista, ktorý pracoval na prístavbe v susedstve Rumančekovej ulice. Hasiči vraj odkláňali plyn vodou a evakuovali ľudí z niekoľkých bytoviek.

Jedno z hasičských áut smerujúcich na zásah podľa portálu cestou havarovalo, zrážka s osobným autom sa údajne zaobišla bez zranení účastníkov nehody.

Pre únik plynu museli nedávno v hlavnom meste evakuovať budovu banky. Dôvodom bolo podozrenie z úniku plynu, ktorý mohol vybuchnúť. Pôvodné dohady, že príčinou bol pokus o samovraždu, sa vraj nepotvrdili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu