Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Andrea Belányiová: Kúpili ju za 70-tisíc!

Andrea Belányiová Zobraziť galériu (4)
Andrea Belányiová

BRATISLAVA - Novú tvár Novín STV Andreu Belányiovú (28) zlákala verejnoprávna televízia na peniaze!

Podľa zistení Nového Času má bývalá hviezda spravodajskej televízie TA 3 zinkasovať mesačne až 70-tisíc korún! Modrooká Košičanka od novembra nahradí vo večernom spravodajstve Janu Majeskú a Ľudmilu Farkašovskú.

Aký vplyv mali na rozhodovanie moderátorky TA 3 Andrey Belányiovej financie, ktoré jej vedenie STV ponúklo? "Peniaze pre mňa nie sú určujúce, hoci priznávam, že dostanem viac ako na svojom predošlom pracovisku," zdôrazňuje Belányiová, ktorá tiež netají, že na rokovaní sa snažila docieliť čo najvyššiu mzdu. "To by urobil každý, koho niekam lákajú," domnieva sa Andrea.

Belányiová, ktorá dosiaľ v TA 3 uvádzala spravodajstvo, už dlhší čas nenechala spávať generálneho riaditeľa STV Richarda Rybníčka. "Musím sa priznať, že vždy na mňa robila dobrý dojem. Vedel som si ju predstaviť v našom večernom spravodajstve," netají Rybníček.

Aj člen manažmentu STV Branislav Záhradník pripúšťa, že nápad osloviť do spravodajstva práve Andreu Belányiovú nevznikol z minúty na minútu. Naopak ona mala na rozhodnutie iba tri dni. "Ponuka z televízie ma veľmi prekvapila. Najskôr som sa pýtala samej seba: STV? Určite nie! Na druhý deň som si povedala: Možno?! A na tretí deň po rokovaniach som už vedela, že ponuku prijmem. Racionálne neviem vysvetliť prečo," s úsmevom hovorí Andrea.

Na margo svojho finančného ohodnotenia vraví: "Budem zarábať asi tak, ako moji kolegovia z ostatných komerčných televízií." Zároveň si uvedomuje, že do kresla hlavnej spravodajskej relácie nezasadla natrvalo. "Nikto v televízii nemá nič isté, to viem," konštatuje Andrea. Oficiálna zmluva s TA 3 jej končí 1. novembra, potom začne "zarezvať" v Mlynskej doline. "Na STV sa teším. V TA 3 som takmer tri roky a už cítim, že chcem robiť niečo iné," plánuje Belányiová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu