Pondelok28. október 2024, meniny má Dobromila, zajtra Klára, Kiara

Čínski hackeri získali zvuk z telefónu poradcu Trumpovho volebného tímu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON – Čínski hackeri spojení so štátom zachytili zvuk z telefonátov amerických politických osobností vrátane nemenovaného poradcu volebného tímu republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Informovali o tom v nedeľu noviny Washington Post.

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a Agentúra USA pre kyberbezpečnosť a bezpečnosť infraštruktúry v piatok oznámili, že vyšetrujú neoprávnený prístup do komerčnej telekomunikačnej infraštruktúry zo strany ľudí spojených s Čínou.Washington Post tiež uviedol, že hackerom sa podarilo získať prístup k nešifrovanej komunikácii zmieneného poradcu, ako sú textové správy.Reuters v piatok priniesol správu o tom, že čínski hackeri sa zamerali aj na telefóny, ktoré používali ľudia spojení s volebným tímom demokratickej prezidentskej kandidátky Kamaly Harrisovej.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
Donald Trump  (Zdroj: SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell)

Volebný tím Trumpa oznámil, že ho minulý týždeň informovali o tom, že Trump a jeho viceprezidentský kandidát JD Vance boli medzi osobami z vlády a mimo nej, ktorých telefónne čísla boli terčom pri preniknutí hackerov do systémov telekomunikačnej spoločnosti Verizon, napísal v piatok denník New York Times.

Trumpov volebný tím sa stal cieľom útoku aj počas leta. Iránskym hackerom sa vtedy podarilo získať časť informácií o jeho prebiehajúcej kampani. Americké ministerstvo spravodlivosti USA v prípade obvinilo troch príslušníkov iránskych Revolučných gárd zo snahy ovplyvniť voľby v USA, ktoré sa uskutočnia 5. novembra.Čínske veľvyslanectvo vo Washingtone minulý týždeň uviedlo, že nevie o konkrétnych prípadoch, ale zdôraznilo, že Čína nesúhlasí s kyberútokmi a bojuje proti nim.

Viac o téme: TelefónHackeriČínaDonald TrumpVolebný tím
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu