Nedeľa20. október 2024, meniny má Vendelín, zajtra Uršuľa

Príbeh, z ktorého behá mráz po chrbte: Zúfalé riešenie 19-ročnej Denisy, novorodenca odhodila do smetnej nádoby!

Zúfalý čin 19-ročnej Denisy mal našťastie šťastný koniec, malý Jáchym je živý a zdravý Zobraziť galériu (2)
Zúfalý čin 19-ročnej Denisy mal našťastie šťastný koniec, malý Jáchym je živý a zdravý (Zdroj: Policie ČR, Krajská zdravotní)

ÚSTÍ NAD LABEM – Prípad novorodenca, ktorého mladá mamička odhodila do smetnej nádoby otriasol celou Českou republikou. Kontajner, v ktorom dieťa ležalo bolo iba pár metrov od jej domu, zabalené v zimnej vetrovke.

„Syn išiel zrovna okolo a síce mal v pláne ísť inou cestou, niečo ho nútilo to vziať okolo tých domov. Vďaka tomu chlapčeka počul nariekať a zachránil ho,“ uviedla matka záchrancu. A hoci prvé informácie hovorili, že chlapčeka našiel bezdomovec, hrdina sa neskôr sám priznal. „Ležal hneď na vrchu vo vetrovke, zrejme tá matka dúfala, že ho niekto nájde,“ dodal.

Tlačová konferencia strany SMER-SD na tému: Schizofrénia a klamstvá k atentátu na predsedu vlády Roberta Fica (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Chlapca sa ihneď ujali zdravotníci a podľa najnovších informácií je zdravý, informoval Blesk.cz. Chlapčekovi dali meno Jáchym po dôstojníkovi polície, ktorý prípad na linke 158 prijímal. Polícia po náleze prehľadala aj okolie a ďalšie smetné nádoby po celom sídlisku a vypočula niekoľko desiatok ľudí. Prehľadali aj okolité kríky a odľahlé miesta, ale nič podozrivé nenašli.

 

👼Dobrých zpráv není nikdy dost👼 Určitě i kolem vás prolétla zpráva o miminku, které se v Ústí našlo v popelnici....

Posted by Krajská zdravotní on Wednesday, October 16, 2024

Prípad pomohla rozlúsknuť až vetrovka, v ktorej bol chlapec zabalený. Podľa fotografie kriminalistov ju spoznala kamarátka 19-ročnej Denisy. Na základe oznámenia tak polícia vypátrala aj mladú mamičku, ktorá sa k skutku priznala. Polícia ju obvinila z pokusu o vraždu. Záhadou ale naďalej zostáva, prečo Denisa nevyužila BabyBox, ktorý v sa nachádza pri nemocnici v Ústí nad Labem. Polícia sa spojila aj s rodičmi Denisy, ktorí si údajne to, že je dcéra tehotná nevšimli. Matka sa ale priznala, že v ešte v lete za ňou Denisa prišla do práce vo veľkej mikine, hoci bolo teplo. Prípad ale ďalej odmietli komentovať.

Viac o téme: NovorodenecČeská republikaDenisaÚstí nad LabemPolicie ČRObvinenie z pokusu o vraždu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu