Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Budúca mamička (26) zažila počas kontroly šok: Lekár našiel namiesto jedného plodu až tri! Extrémne vzácny prípad

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PITTSBURG – Deonna Fletcherová, ktorá sa spolu so svojím partnerom Antoniom Livingstonom pokúšala o dieťa, sa pri pohľade na pozitívny tehotenský test potešila. Ale to, čo si dvadsaťšesťročná žena z Pittsburgu v Pensylvánii neuvedomila, bolo, že už bola tehotná – s dvojčatami počatými o šesť dní skôr.

Je jedným z iba 10 zdokumentovaných prípadov, u ktorých došlo k „superfetácii“. O šesť týždňov neskôr, keď bola v práci, však zrazu pocítila nepríjemnú bolesť. Napadlo jej, že pravdepodobne potratila, a tak utekala do nemocnice. Lekár jej povedal, že bábätko je v poriadku, no v jej maternici vidí ďalšie dva plody. Prekvapená nebola len ona, ale aj samotný lekár. „Ovulovali ste dvakrát, ale v dvoch rôznych časoch,“ vysvetlil lekár. Znamenalo to, že Deonna otehotnela dvakrát v priebehu jedného týždňa. „Už ako tínedžerka som bojovala s nepravidelnou menštruáciou, niekedy som ju mala aj dvakrát mesačne. Je pravdepodobné, že preto sa to stalo,“ uviedla pre denník The Sun.

Lekár jej vysvetlil, že v jej prípade hrozí riziko vzniku syndrómu transfúzie dvojčiat (TTTS), ktorý by mohol byť smrteľný, ak by jeden plod dostal príliš veľa živín a druhý príliš málo. Tehotenstvo však prebiehalo hladko, bez známok TTTS. Budúci rodičia sa dokonca dozvedeli, že sa im narodia tri dievčatká. V 24. týždni tehotenstva však prišiel šok – Deonne praskla plodová voda. „V snahe uistiť sa, že trojčatá vo mne zostanú čo najdlhšie, lekári ma v nemocnici uložili na lôžko,“ prezradila Deonna. Napokon v januári 2021, v 32. týždni, cisárskym rezom predčasne porodila trojičky. Lekári ich okamžite vzali na jednotku neonatálnej intenzívnej starostlivosti, kde monitorovali ich stav.

„Moja zásoba mlieka stačila na dojčenie všetkých troch dievčat. O mesiac neskôr sme trojičky pripútali do autosedačiek a odviezli domov,“ uviedla mamička. Napriek dramatickým udalostiam sa tak Deonna spolu so svojím dnes už manželom Antoniom tešia nielen z trojičiek, ale aj ďalšieho prírastku. Tesne predtým, ako trojičky dovŕšili dva roky, sa totiž manželia dozvedeli, že Doenna je opäť tehotná – tentokrát však čakala len jedno dieťa. „V októbri 2022 sme privítali chlapčeka Antonia Juniora. Trojčatá sa do neho zamilovali, pri každej príležitosti ho objímali,“ prezradila Deonna.

Budúca mamička (26) zažila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Keď som si prvýkrát robila tehotenský test, ani vo sne by mi nenapadlo, že skončím s tromi dievčatami – a tiež s chlapčekom! Byť rodičom je najťažšia práca na svete. Naše deti ma držia v strehu, skúšajú moju trpezlivosť a pomáhajú mi nájsť humor v chaose. Za nič na svete by som to nevymenila,“ dodala mamička.

Viac o téme: TrojičkyTehotenstvo Superfetácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu