Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Svetový bubeník Gregory Hutchinson rozospieva svoje bicie na Gypsy Jazz festivale!

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: archív Gregory Hutchinson)

Organizátor a zároveň dramaturg festivalu Milo Suchomel pozval na spoluprácu s jeho orchestrom vyhľadávaného amerického jazzového bubeníka Gregoryho Hutchinsona, ktorý si zahrá na Gypsy jazz festivale 6.12. v Slovenskom rozhlase a doplní tak excelentnú rytmickú sekciu spolu so slovenským klaviristom Klaudiusom Kováčom a kontrabasistom Josefom Fečom z Českej republiky.

Gregory Hutchinson narodený 16. júna 1970 v Brooklyne, vyrastal na bohatej dávke  soulu 70-tych rokov. Hutchinson pri počúvaní umelcov, ktorí zahŕňajú jazz, soul a funk, rozvinul svoju hudobnú koncepciu v mladom veku. "Medzi moje primárne vplyvy patrí 'Philly' Joe Jones /americký jazzový bubeník/," priznáva Gregory. „Ďalšou inšpiráciou je otec moderného jazzu Charlie Parker," pokračuje Hutchinson. "Chcem spievať na bicie tak, ako on spieva na svojom saxofóne."

Hutchinsonovu vlastnú analýzu štýlov osobných idolov zlepšilo súkromné štúdium na Manhattan School of Music pod vedením Justina Diccicia, ako aj hodiny s Marvinom 'Smittym' Smithom a Kennym Washingtonom.  "Na rozdiel od mnohých bubeníkov jeho generácie, počúva a viac ho zaujíma byť tímový hráč, ako len bubeník, ktorý len búcha do bubnov," povedal o ňom Kenny Washington - legendárny americký bubeník.

Svetový bubeník Gregory Hutchinson
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív Gregory Hutchinson)

Po pôsobení v Betty Carter Trio začal Hutchinson úspešné spojenie s Roy Hargrove Quintet. Účinkoval s jazzovými hviezdami ako Joshua Redman, Joe Henderson, Red Rodney, Arturo Sandoval, Ray Brown, John Patitucci, Michael Brecker a mnoho ďalších.

Sólisti  13. ročníka Gypsy jazz festivalu,  ako Gregory Hutchinson /USA/, Baptiste Herbin /FR/  sú zárukou, že festival nastavil vysokú kvalitu aj pre tento ročník a zaručene sa oplatí vidieť toto vystúpenie.

Vstupenky sú dostupné exkluzívne v sieti Predpredaj.sk

Festival podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, Soza, BSK.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu