Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Obrovská rodinná tragédia: Otca troch detí zavraždili v Prahe! Dostal ranu fľašou od vodky

David “Dai” Richards bol otcom troch detí. Zobraziť galériu (3)
David “Dai” Richards bol otcom troch detí. (Zdroj: GoFundMe)

PRAHA - David "Dai" Richards, 31-ročný muž z Walesu, pricestoval do Prahy s cieľom užiť si víkend, no jeho návšteva sa skončila tragicky. V sobotu v noci na Národnej triede došlo k incidentu, ktorý sa skončil jeho smrťou po tom, čo ho iný turista udrel fľašou vodky do hlavy. Rodina, ktorá bola zdrvená touto udalosťou, uviedla, že „útok bol zákerne vedený zozadu.“ Časť rodiny, ako informovali britské médiá, bola v Česku a čakala na vydanie úmrtného listu, zatiaľ čo jeho manželka a tri malé deti zostali doma v smútku.

Polícia opísala, ako sa dve skupiny turistov stretli na Národní tříde v Prahe 1. „Najprv všetko prebiehalo pokojne a turisti sa normálne rozprávali. Potom medzi nimi došlo k hádke a jeden z nich druhého udrel fľašou vodky do hlavy. Úder bol taký silný, že obeť sa okamžite zosunula na zem a následne bohužiaľ zomrela v nemocnici,“ uviedol policajný hovorca Jan Daněk.

Obrovská rodinná tragédia: Otca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Davidova rodina tvrdí, že zomrel po tom, čo bol zasiahnutý do zadnej časti hlavy pri „útoku naslepo.“ David Richards pochádzal z Mountain Ash v južnom Walese, kde mal tri malé deti a hrával futbal za klub Abercynon AFC. O tragickom útoku sa rodina dozvedela od Davidovho kamaráta, ktorý s ním trávil čas v Prahe. Rodina tiež vyjadrila vďaku „francúzskemu turistovi, ktorý okamžite privolal pomoc.“

Vytvorili zbierkovú stránku, aby pomohli partnerke zavraždeného Richardsa, ktorá je teraz mladou slobodnou matkou troch detí, zmierniť finančné bremeno.

Obrovská rodinná tragédia: Otca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Polícia medzičasom páchateľa zadržala. „Dvadsaťšesťročný muž je v súčasnosti obvinený z trestných činov ťažkého ublíženia na zdraví a výtržníctva, pričom mu hrozí až šestnásť rokov odňatia slobody, keďže následkom útoku bola smrť. Kriminalisti zároveň podali štátnej zástupkyni návrh na jeho vzatie do väzby,” dodal Daněk.

Viac o téme: VraždaPrahaDavid “Dai” Richards
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu