Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Matúš Šutaj Eštok sa zúčastnil náročných pretekov: Fyzicky zdatných mužov a ženy lákali do Policajného zboru SR

Minister vnútra sa zúčastnil pretekov v Malinô Brde Zobraziť galériu (7)
Minister vnútra sa zúčastnil pretekov v Malinô Brde (Zdroj: Facebook/Matúš Šutaj Eštok)

MALINO BRDO – Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa dnes zúčastnil pretekov s názvom Spartan Race. 5 kilometrov, ktoré podľa popisu zvládnu len tí najzdatnejší, preverilo rýchlosť a fyzickú zdatnosť nielen ministra, ale aj všetkých účastníkov.

Preteky Sprint 5 km sú klasické prekážkové preteky, ktoré sú kombináciou ľahkého behu s 20 prekážkami. Na trati pretekári zdolávali lezenie cez steny, plazenie pod ostnatým drôtom, rúčkovanie ale aj hod oštepom. Sprint je podľa webovej stránky organizátora pretek, ktorý je kombináciou vytrvalosti a zručnosti v prekážkach a účastníkov preverí nielen po fyzickej, ale aj mentálnej stránke.

 

PODARILO SA 💪 Niekedy si treba siahnuť na dno síl a otestovať samého seba. Mne sa to dnes podarilo na pretekoch v Malinô Brde.

Posted by Matúš Šutaj Eštok on Saturday, August 31, 2024

Minister vnútra v rozhovore pre TV Liptov uviedol, že má pozitívny vzťah k športu a pokiaľ mu to program dovolí, športuje každý deň. Šport označil za určitú formu psychohygieny. V minulosti už podobné preteky v Čunove na Divokej vode absolvoval a pred tromi týždňami sa zúčastnil aj Rajeckého maratónu a štafetového behu.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa zúčastnil pretekov Spartan Race, príležitosť využili aj ako ponuku pre fyzicky zdatných ľudí do Policajného zboru SR
Zobraziť galériu (7)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa zúčastnil pretekov Spartan Race, príležitosť využili aj ako ponuku pre fyzicky zdatných ľudí do Policajného zboru SR  (Zdroj: Hlas-SD)

V rozhovore zároveň vyzdvihol pozitívny vzťah k športu všetkých mladých ľudí a takmer 700 detí, ktoré sa pretekov zúčastnili. Ministerstvo vnútra túto príležitosť využilo aj ako ponuku vstúpiť do Policajného zboru SR. Mladí a fyzicky zdatní mladí ľudia tak mali možnosť sa informovať, prípadne prihlásiť do policajného zboru. Podľa slov ministra, práve fyzická previerka by pre týchto mladých ľudí nemala predstavovať žiaden problém.

Viac o téme: Spartan RacePolicajný zbor SRMinisterstvo vnútra Slovenskej republikyMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu