Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Organizátori šachových hier prehľadajú hráčov: Podvod s análnymi guľôčkami! Šokujúci odkaz bývalého majstra

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN – Pred dvomi rokmi svet obletela správa o tom, že americký šachový veľmajster Hans Niemann podvádzal. Podľa dostupných informácií mal mať v análnom otvore umiestnené bezdrôtové vibračné guľôčky. Organizátori preto zvyšujú bezpečnostné opatrenia.

Zvýšené bezpečnostné opatrenia nasledovali po obrovskej mediálnej búrke, ktorú vyvolal šachový veľmajster Hans Niemann. Obvinili ho z podvádzania za pomoci vibračných análnych guľôčok. Ochrankári na šachových zápasoch preto teraz dôkladnejšie prehľadajú účastníkov. Ako informuje denník Daily Star, jeden z hráčov na zápase v Londýne uviedol, že ochrankári sa pozerajú do skutočne všetkých možných otvorov v tele.

Organizátori šachových hier prehľadajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Niemann bol obvinený z podvádzania v septembri 2022, keď vyhral proti 32-ročnému Nórovi Magnusovi Carlsenovi. Ukončil tak Carlsenovu sériu výhier v 53 zápasoch. Niemann v rozhovore s Piersom Morganom povedal, že je vo veci podvodu nevinný. Neskôr podal žalobu za ohováranie. Šachový podnikateľ Ilya Merenzon na margo incidentu podľa Daily Star uviedol: „Byť podvodníkom je naozaj zlé. Ale byť neprávom obvinený z podvádzania je horšie. A je to veľká vec, pretože vám to pokazí povesť.“

Bývalý majster sveta Vladimir Kramnik však analyzoval tisíce najlepších hier a tvrdí, že hromadné podvádzanie je nepopierateľné a kompetentní ho jednoducho ignorujú. „Existuje veľa hráčov, ktorí sú zrazu online géniovia, no v skutočnosti nikdy nič nedokázali mimo internetu. Šachový svet je vo veľmi ťažkej situácii,“ prezradil.

Viac o téme: OpatreniaŠachHans NiemannAnálne guľôčky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu