Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Kočner prišiel pred súd ako nový človek! FOTO Pribratý s dvojitou bradou a nechal si narásť mulleta

Vľavo fotografia Mariana Kočnera z pojednávania z roku 2020. Na pravo fotografia Mariana Kočnera z dnešného pojednávania. Zobraziť galériu (6)
Vľavo fotografia Mariana Kočnera z pojednávania z roku 2020. Na pravo fotografia Mariana Kočnera z dnešného pojednávania. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Marian Kočner sa dnes opäť postavil pred súd. Tentokrát vypovedal ako svedok v daňovej kauze Bonaparte spoločne so Zoltánom Andruskóm. Kočner vo väzení úplne zmenil imidž. Pribral a na tvári má už dve brady. Okrem toho si nechal dorásť vlasy do mulleta.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní s Ladislavom Bašternákom a ďalšími tromi spoluobžalovanými v daňovej kauze súvisiacej s bytovým komplexom Bonaparte boli predvolaní dvaja svedkovia Zoltán Andruskó a Marian Kočner. Ten sa vo väzení poriadne zmenil. Okrem toho, že pribral, zmenil aj svoje vlasy. Tie si nechal dorásť do účesu mullet.

Súd v kauze Bonaparte pokračuje: Predvolaní sú Andruskó a Kočner (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Marian Kočner
Zobraziť galériu (6)
Marian Kočner  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Marian Kočner
Zobraziť galériu (6)
Marian Kočner  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pojednávanie pred senátom Mestského súdu Bratislava I sa konalo v neprítomnosti obžalovaných. Andruskó vypovedal, že dvoch obžalovaných nepozná, Ladislava B. pozná z detstva a pri jednom pripustil, že sa mohli stretnúť. Kočner mal podľa jeho slov v minulosti vydierať obžalovaného Ladislava B., pretože mu mal dlhovať peniaze. Svedok poukázal tiež na to, že o samotnej výstavbe komplexu Bonaparte nemá bližšie informácie. Andruskó taktiež pripustil, že mu Kočner sľúbil 200 000 eur, aby bol biely kôň, avšak do dnešného dňa ich nevidel. Za jednu zo spoločností figuroval vymyslený biely kôň. Fotografia človeka na občianskom bola odlišná ako jeho údaje.

Zoltán Andruskó
Zobraziť galériu (6)
Zoltán Andruskó  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kočner pred súdom vypovedal, že o kauze Bonaparte vie len z novín. Baštrnáka poznal 20 rokov z autoumývarky a požičiaval mu na výstavbu Bonaparte. Kočner potvrdil, že pozná troch zo štyroch obžalovaných. Uviedol, že jeden z obžalovaných, Stanislav P., mu mal dlhovať peniaze. Kočnerovi mal tento obžalovaný neskôr za všetky dlhy, ktoré voči nemu mal, ručiť nehnuteľnosťou v komplexe Bonaparte. Ďalej ozrejmil, že sa výkonom záložného práva stal vlastníkom bytu v Bonaparte s tým, že v ňom nikdy nebýval. Neskôr byt podľa jeho slov predal. Pred Kočnerom vypovedal Zoltán Andruskó.

Marian Kočner
Zobraziť galériu (6)
Marian Kočner  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prokurátor podal obžalobu na Ladislava Baštrnáka v kauze bytového komplexu Bonaparte v júni 2022. V prípade sú obžalované spolu štyri osoby zo zločinu neodvedenia dane a poistného. Prípad sa týka podozrení z neoprávneného uplatnenia nároku na nadmerný odpočet DPH. Daňový úrad si uplatňuje nárok na náhradu škody vo výške viac ako 913.000 eur.

Viac o téme: BonaparteZoltán AndruskóMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu