Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Zeman o politickom sprisahaní a o tom, kam pôjde na dovolenku: Na Slovensko! Pozval ho Fico

Na snímke bývalý český prezident Miloš Zeman Zobraziť galériu (2)
Na snímke bývalý český prezident Miloš Zeman (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

PRAHA - Bývalý český prezident Miloš Zeman v stredu podpisoval knihu Spiknutí v pražskom paláci Luxor. Pri tejto príležitosti novinárom prezradil, koho volil vo voľbách do Európskeho parlamentu a tiež to, kam sa chystá cez leto na dovolenku. Bude to Slovensko.

archívne video

Miloš Zeman si ako miesto rozlúčky so Slovenskom vybral Vysoké Tatry (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Zeman svojim fanúšikom v stredu podpisoval knihu Spiknutí, ktorá je o údajnej snahe zbaviť ho funkcie v roku 2021. „Je to kniha o pokuse zosadiť ma z údajne zdravotných dôvodov v čase, keď som bol v nemocnici, a tento pokus sa nepodaril," povedal Zeman v rozhovore pre eXtra.cz. Okrem iného tomuto bulvárnemu serveru prezradil, koho volil vo voľbách do Európskeho parlamentu. "Ja som sám volil hnutie ÁNO, pretože pani ministerka Dostálová je moja priateľka. Podporoval som samozrejme aj ďalšie opozičné politické strany vrátane strany pána Paroubka, ktorý bohužiaľ neuspel," uviedol exprezident.

Zeman sa pred pár dňami zúčastnil inaugurácie nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho, kde sa stretol s viacerými významnými slovenskými politikmi, vrátane Pellegrini. Podľa jeho slov sa teší, keď sa s ním stretne v Prahe. Nezabudol však vyjadriť kritiku smerom k českej vláde, ktorá v súčasnosti so slovenským politickým vedením nemá príliš dobré vzťahy. "Tie napäté vzťahy sú predovšetkým preto, že Peter Fiala zrušil pravidelné schôdze oboch vlád, a to je dôsledok tohto jeho rozhodnutia," myslí si exprezident. Po atentáte na slovenského premiéra Roberta Fica sa nebojí, že by sa niečo také odohralo aj v Česku.

Miloš Zeman na inaugurácii prezidenta Petra Pellegriniho
Zobraziť galériu (2)
Miloš Zeman na inaugurácii prezidenta Petra Pellegriniho  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Zeman je aj fanúšikom futbalu a priznal, že súčasné Majstrovstvá Európy vo futbale sleduje. Okrem toho prezradil, kde bude tráviť dovolenku. "Pôjdem na chalupu na Vysočinu a tiež na niekoľko dní na pozvanie premiéra Fica do Tatier," povedal pre český server.

Viac o téme: Miloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu