Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Britský kráľ Karol III. poslal odkaz Petrovi Pellegrinimu: Na TOMTO s ním chce spolupracovať!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Henry Nicholls/Pool Photo via AP, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA/LONDÝN – Zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho čaká už v sobotu veľký deň – slávnostná inaugurácia. Zmena na poste slovenskej hlavy štátu vzbudzuje pozornosť aj v zahraničí. Ukázalo sa, že si ju rozhodne všimli aj v Buckinghamskom paláci.

archívne video

V ČR začali tlačiť Pellegriniho prezidentské známky, v pláne je aj autogramiáda (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Britská ambasáda v Bratislave informovala, že britský panovník Karol III. poslal tento týždeň novému prezidentovi Slovenskej republiky Petrovi Pellegrinimu odkaz s prianím všetkého najlepšieho v čase, keď nastupuje do úradu. „Spolu s manželkou by sme vám chceli čo najsrdečnejšie zablahoželať k zvoleniu za prezidenta Slovenskej republike,“ píše sa v liste.

Britský kráľ Karol III.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/British Embassy, Bratislava)

Britský kráľ sa dotkol aj nedávnych udalostí súvisiacich s atentátom na slovenského predsedu vlády. „Uvedomujeme si náročnosť tejto doby po odsúdeniahodnej streľbe na premiéra Fica a prajeme mu úplné a skoré uzdravenie,“ uviedol.

„Dúfam, že Vaše funkčné obdobie prehĺbi zblíženie našich dvoch krajín a že budeme môcť spoločne pracovať na riešení veľkých problémov našej doby – od posilňovania euroatlantickej bezpečnosti, po boj s klimatickou zmenou,“ dodal na záver Karol III.

Viac o téme: Peter PellegriniKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu