Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

SaS pozastavila kampaň pred eurovoľbami a prijala pozvanie do paláca

SaS Zobraziť galériu (2)
SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná SaS v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vyzvala na zmier v spoločnosti. Pozastavila aj svoju kampaň pred voľbami do europarlamentu. Akceptovala pozvanie do Prezidentského paláca, kde sa majú stretnúť lídri všetkých parlamentných politických strán. Informoval o tom predseda SaS Branislav Gröhling na štvrtkovej tlačovej konferencii.

VIDEO Strana SaS reaguje na aktuálne politické dianie

Strana SaS reaguje na aktuálne politické dianie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Polarizácia nikam nevedie. Zastavme to a spravme hrubú čiaru. Takéto Slovensko nikto nechce. Takéto Slovensko nechceme ani my. Nechceme krajinu, kde sa budú strieľať politici alebo iní občania len preto, lebo majú iný názor. Nenávisť bude plodiť iba ďalšiu nenávisť," poznamenal.

Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (2)
Branislav Gröhling  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Strana zároveň odsúdila výroky niektorých koaličných politikov. "Začali sa neprijateľné osobné útoky, vykrikovanie po chodbách v parlamente, obviňovanie opozície a médií a vyhrážanie sa aj pomstou," podotkol Gröhling. Dané tvrdenia sú podľa jeho slov neakceptovateľné.

SaS opakovane odsúdila útok na premiéra v Handlovej. Existujú podľa nej otázky o postupe bezpečnostných zložiek Úradu pre ochranu ústavných činiteľov či Slovenskej informačnej služby. "Na odpovede je možno skoro, ale otázky sa určite budeme pýtať my alebo aj verejnosť," uzavrel.

Viac o téme: Prezidentský palácStreľbaRobert FicoSaSBranislav GröhlingPozvanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu