Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Pracovný veľtrh Kariéra EXPO v Košiciach: Prácu hľadali absolventi, manažéri, ale aj "astronauti"

Kariéra EXPO Košice Zobraziť galériu (3)
Kariéra EXPO Košice (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

KOŠICE - Vyše 50 vystavovateľov, 2500 záujemcov o prácu a výborná atmosféra! Presne taká je bilancia včerajšieho pracovného veľtrhu Kariéra EXPO v Košiciach, nad ktorým prevzal záštitu košický župan Rastislav Trnka. Desiatky ľudí si nielen hľadali prácu, ale mohli otestovať svoje zručnosti.

Prácu v metropole východu si mohli nájsť nielen absolventi stredných a vysokých škôl, ale aj ľudia, ktorí túžia po zmene. Ponuka zamestnávateľov nielen z východného Slovenska bola naozaj pestrá. Vyberať sa skutočne dalo z čoho. Prácu neponúkali len súkromné spoločnosti, ale aj štátne inštitúcie.

Pracovný veľtrh Kariéra EXPO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Počas celého dňa bol pripravený bohatý sprievodný program. Návštevníci si mohli nechať skontrolovať  svoj životopis odborníkmi či absolvovať modelový pracovný pohovor.

Pracovný veľtrh Kariéra EXPO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Mnohých na pracovnom veľtrhu zaujal stánok Košického samosprávneho kraja. Viacerí si pri ňom mohli klásť otázky, prečo košická župa hľadá astronautov. Touto myšlienkou sa podľa ich slov len snažili upútať pozornosť talentovaných ľudí z východu a ukázať im, že svoj um, pracovné skúsenosti a šikovnosť môžu naplno využiť aj v rámci Košického samosprávneho kraja. „Ako hovorí jeden z najslávnejších výrokov 20. storočia od amerického astronauta Neila Armstronga: 'Je to malý krok pre človeka, ale obrovský skok pre ľudstvo' – aj my v Košickom kraji sa neustále snažíme s novými nápadmi a inováciami posúvať hranice možného, aby sme pre obyvateľov priniesli tie najlepšie riešenia výziev súčasnosti i budúcnosti,“ vysvetlil pre topky.sk košický župan Rastislav Trnka. A čo hľadali?  Projektových manažérov do svojich radov, ktorým ako „astronautom nechýba dávka odvahy, vedomostí, skúseností a hlavne chuť dosahovať nové úspechy“.

Galéria: Kariéra EXPO Košice

Viac o téme: KošiceKariéra EXPO Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu