Štvrtok28. november 2024, meniny má Henrieta, zajtra Vratko

Ide to aj bez mäsa: 5 tipov na grilovačku ako od profíčky

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Kaufland)

Ohlásil sa vám na grilovačku vegetarián? Nemajte žiadne obavy. Stačí mať poruke čerstvú zeleninu, ovocie a zopár „veggie“ chuťoviek, a za pár minút pripravíte chutný obed či večeru. Profíčka z vegánskeho bistra, Soňa Makranská, ktorú na Instagrame nájdete pod prezývkou Sova_huhu, prezradila, ako na to. A pridala aj svoj obľúbený recept!

Tip č. 1: Zabudnite na predsudky voči grilovaniu zeleniny alebo rastlinných náhrad. „Tajomstvo úspechu sa ukrýva v čerstvých ingredienciách v spojení s vôňou grilu. Nezabúdajte, že vegáni, na rozdiel od vegetariánov, nekonzumujú vajcia ani mliečne výrobky. Preto im radšej naservírujte jedlá, pripravené s použitím rastlinných alternatív,hovorí známa vegánka.

Tip č. 2: Základom každej vydarenej grilovačky je chutná marináda. „Použite vaše obľúbené ingrediencie, nešetrite bylinkami a spoľahnite sa na rastlinné tofu, ktoré najprv osušte v utierke a pred naložením ho popichajte vidličkou,“ dodáva.

Tip č. 3: K opečenej zelenine a grilovanému tofu sa výborne hodí chutná majonéza alebo jogurtový dip. Rastlinnú majonézu vykúzlite s použitím nesladeného sójového mlieka, oleja, cukru, soli, čierneho korenia, horčice a octu.

Tip č. 4: „Na gril sa hodí úplne všetko,“ tvrdí Soňa Makranská, „moje obľúbené sú napríklad jablká, ktoré stačí nakrájať a priamo na grile poprášiť cukrom a škoricou.“

Tip č. 5: Ešte stále veríte tomu, že na grilovačke nesmie chýbať „poriadne“ mäso? Vegánsky burger či nugetky už zasýtili nejedného „mäsožravca“. Chutné „veggie" výrobky nájdete napríklad v Kauflande. A nadštandardný sortiment rastlinných výrobkov, vrátane privátnej značky K-take it veggie, aj v aktuálnom letáku „Veggie leto“.

Ide to aj bez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Kaufland)

Pochuťte si na grilovanom ovocí v župane podľa Sovy_huhu

Suroviny:

1 jablko, ananás alebo iné ovocie

60 g hladkej špaldovej múky

90 ml rastlinného mlieka K-take it veggie

1 lyžička škoricového cukru

javorový sirup K-Bio na poliatie

kokosový jogurt K-take it veggie na dozdobenie

Postup:

Ovocie nakrájame na tenké plátky a vykrojíme stred. Z múky, mlieka a škoricového cukru pripravíme hustejšie cestíčko. Plátky namáčame do cesta a ukladáme na kontaktný gril, potretý troškou oleja. Pražíme z oboch strán dozlatista. Grilované plátky na tanieri prelejeme agáve sirupom a dozdobíme kokosovým jogurtom. Prajeme dobrú chuť.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu