Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Colníci v Dargove kontrolovali autá aj mobilným skenerom

Mobilný skenovací systém prehliadal vytypované osobné i nákladné autá. Zobraziť galériu (4)
Mobilný skenovací systém prehliadal vytypované osobné i nákladné autá. (Zdroj: Nový Čas)

DARGOV - Tvrdo na pašerákov! Colníci a policajti sa v Košickom kraji opäť spojili a včera ráno odštartovali rozsiahlu akciu na kontrolu nelegálne dovážaných cigariet, liehu či nafty. Hľadali aj ľudí a kradnuté autá. Z Bratislavy dorazil na pomoc aj mobilný skenovací systém na autá, ktorý dokáže odhaliť úkryty aj ich obsah. Akcia potrvá niekoľko dní.

Do Dargova včera skoro ráno dorazilo viac ako tridsať colníkov a policajtov. Ich kolegovia zas monitorovali situáciu na ďalších cestách v okolí Košíc. Kontrole sa nevyhol takmer žiadny voz, len dopoludnia ich prehliadli vyše štyristo. Hľadali pašované cigarety, naftu, lieh, kontrolovali aj technický stav áut, ale aj to, či nie sú kradnuté. Na nedostatok práce sa nemohli sťažovať ani colníci z Bratislavy, ktorí na východné Slovensko prišli aj s mobilným skenovacím systémom. Prehliadli ním viac ako dvadsať automobilov. Už dopoludnia mali colníci prvé výsledky.

"V jednom osobnom aute bol zistený daňovo zvýhodnený minerálny olej - červená nafta - bez oprávnenia na jeho použitie. Zároveň boli zadržané cigarety. Osoby, u ktorých boli nájdené, nevedeli preukázať spôsob ich nadobudnutia," uviedla hovorkyňa košického Colného úradu Zuzana Pavlíková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu