Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Janko Lehotský: Paľo Habera sa ma bojí

Janko Lehotský Zobraziť galériu (6)
Janko Lehotský

BRATISLAVA - Spevák a hudobník Janko Lehotský, matador slovenskej pop-music, začínal v skupinách Ľubo Belák sextet, New Blues Five a Gentlemeni. V roku 1972 nastúpil do skupiny Modus, v r. 1974 sa stal po personálnych zmenách jej lídrom.



Janko Lehotský: Paľo Habera



Prostredníctvom tejto skupiny, najmä jej činnosti v rokoch 1976 - 1980, široko uplatnil svoj výrazný kompozičný talent a podieľal sa na formovaní i širokom spoločenskom presadení rockového modelu slovenskej populárnej hudby. V 2. pol. 70. rokov patril k najväčším hitmakerom v ČSSR a jeho piesne si získali v jednote so zachovaním základných umeleckých hodnôt celoštátnu popularitu.

V skupine Modus sa uplatnil aj ako spevák, jeho zastretý, mierne chrapľavý hlas je dodnes na slovenskej scéne osobitý.

Janko Lehotský spolu so skupinou MODUS vyrážajú už zajtra na turné po Slovensku:
Žilina, Dom odborov - 4. 12. 2007 o 20:00 hod.
Košice, Jumbo centrum - 5. 12. 2007 o 20:00 hod.
Zvolen, Ministry of fun - 6. 12. 2007 o 20:00 hod.
Nitra, Stará pekáreň - 9. 12. 2007 o 20:00 hod.
Bratislava, Dom odborov Istropolis - 10. 12. 2007 o 20:00 hod.

Janko Lehotský odpovedal online na vaše otázky na Bleskovkách!

Rozhovor

13:21:36 - otázka od: peter Korčuľujete este niekedy? :-) Dobrý deň, keď bude ľad, tak si to znova skúsim v istom klube.

13:23:23 - otázka od: Peter L. Ahoj, v tomto roku ti vyšli dve platne - pred prázdninami jedna výberovka k tvojej 60-tke, a teraz pred vianocami reedícia "Priateľov" a "Čiernobieleho sveta" ako 2CD. Chystáš nejaký nový album na budúci rok? S kým ho budeš robiť? Kto bude písať texty? Áno, už mám rozrobený album, texty bude robiť Kamil Peteraj a niektorí mladí textári, ktorí ma oslovili. Asi si niečo z toho vyberiem. BUdú to lyrické balady, bude ich asi 11 úplne nových a asi 4 bonusy, ktoré doteraz nevyzreli.

13:25:30 - otázka od: stewen kde su v sucasnosti engonidis, morvaj a hangony? Engonidis býva často v Ostrave, chodí po svete, hrá v nejakej kapele. Čo sa týka Morvaja, ten hrá myslím vo Švajčiarsku a Hangony je v Záhorskej Bystrici a má svoju kapelu.

13:27:39 - otázka od: nikol stale ste sexi a vyzerate velmi pritazlivo....chodite do posilovne alebo sa nejak specialne o seba starate?...napriek tomu ze mam skoro 23 ste pre mna velmi pritazlivy Som rád, že som príťažlivý, neviem, na ktorej strane mám magnet, ale budem si ho meniť zo strany na stranu. Do posilňovne sem tam chodím, nakoľko hrám často tenis, rád plávam a tiež mojou inšpiráciou sú dievčatá od určitých rokov.

13:28:06 - otázka od: marta objavíte sa ešte niekedy v Susedoch ako Františkov otec? Áno, bude to pri rozlúčkovom diely na Vianoce.

13:30:39 - otázka od: Mato Dobry den, nechceli by ste si niekedy zahrat tenis?hram celkom slusne, tak myslim, ze by sme si spolu dobre zatrenovali :), napr. v klube Pe..ti, kde Vas obcas vidam Budem veľmi rád

13:30:39 - otázka od: kulo ahoj Janko.kedy sa znova chystas vystupovat s Robom Miklom?Boli ste perfektni.Super zazitok.Prajem vela zdravia. Myslíte s súťaži Riskuj? Bol to celkom príjemný vedomostný zážitok.

13:30:39 - otázka od: skrovi ste vyborny herec!!! posielam bozk Posielam bozk, dúfam, že to bude expres! Ste v poradí!

13:31:32 - otázka od: luila Mám veľmi rada vaše pesničky, ale hlas podobný vášmu na našej popscéne nikdy nebol a ani nikdy nebude, pretože Paľo Habera by hneď niekoho s takým hlasom "skopal" pod čiernu zem... Prajem vám veľa zdravíčka a nestrácajte ten váš milý optimizmus a zmysel pre humor.:D Paľo Habera sa ma bojí, takže ja sa ho nebojím :))

13:32:20 - otázka od: Monika Ahoj Janko, sme velmi radi, ze prides opat do Kosic, urcite prideme na Tvoj koncert a navstivis aj Jazz club ? Tvoje fanusicky Moniky Teším sa, zoberiem si ďalekohľad, nájdem vás už pri tretej skladbe!

13:33:38 - otázka od: Macka Pozerávate Superstar? Komu fandíte? Bol som sa pozrieť na živo, aj sem tam pozerám na "mŕtvo", myslím, že perspektíva je tam jasná, no slovensky sa spieva najťažšie, tesne pred maďarčinou.

13:36:38 - otázka od: karol Zdravim Vás - novým albumom nadviažete na Čiernobiely svet? Na ňom ste si latku nadstavili veľmi vysoko - je to jeden z najkrajších slovenských pop albumov. Som rád, že vám moja hudba rezonuje, mám rád na tomto albume aj tri vokálistky, ktoré mi to zaspievali výborne.

13:38:43 - otázka od: ivan mam55 rokov a mam stare nahrahky z 80-tich rokov .Mam tam jednu skupinu o ktorej neviem nic ani nazov môzete mi poradit ako bi som sa dostal ku nazvu tejto skupiny?Velmi sa mi totizto paci ich styl hudby.dakujem Vyriešime to :))

13:38:43 - otázka od: stewen a mam super prosbu..jeden z vasix nedocenenych superhitov je MEDOVE SRDCE. tuto piesen nenajde ani google ani yahoo. ag by ste mi poslali nahravku, zaplatim!!!stewen..pliiiz Že by? Musím sa na to pozrieť, tú pesničku spievam skutočne rád, len s klavírom.

13:44:14 - otázka od: Nepokoj Prosim, rad by som niekde zohnal klip k jednej Vasej uzasnej skladeb - Nepokoj. Vedeli by ste poradit ? Podla mna to je najlepsi videoklip aky bol kedy na Slovensku natoceny. Mimochodom kto ho vymyslel ? Tento klip režíroval môj syn Juraj okolo roku 2000 (presne si nepamätám), nájdete ho na mojej webovej stránke.

13:45:02 - otázka od: ala nezdá sa Vám, že texty mladých spevákov sú dosť slabé, v porovnaní s textami spevákov staršej generácie? Často ma pri počúvaní vytočia. Doba je rýchla a výsledok musí byť tiež čo najrýchlejší, aby vás nikto nepredbehol.

13:49:25 - otázka od: stewen ing. stefan biros groner 39 085 01 bardejov MEDOVE SRDCE!!!:)) Medové srdce je na dvojCD Best of Modus/Volume 2

13:51:14 - otázka od: luila Mala by som jednu asi nie originálnu otázku...: Ešte sa pokúšate vtiahnuť Mariku Gombitovú späť na popscénu nejakou pesničkou šitou pre ňu? Mne sa to ešte nepodarilo, Mekymu áno. Musím byť trpezlivý, pesničku mám.

13:51:14 - otázka od: maria Dobrý deň, v piatok som pozeral na STV 2 seriál o slovenskom bigbíte. Bol tam Meky, spomínal aj svoje dvojnásobné vyhodenie z Modusu. AKo to vlastne bolo? Ja viem aký je to dôsledok byť vyhodený. Ja radšej nevyhadzujem, jedine loptičky...

13:55:21 - otázka od: bobo Dobry den. Ak by Vas uplne neznama kapela pozvala zaspievat na ich album, boli by ste ochotny prist?? Pokiaľ sa mi bude ich tvorba páčiť, prečo nie

13:56:20 - otázka od: Nepokoj Dakujem. To som netusil, ze to bol Vas syn. Musim povedat, ze aj ked pracoval s vynikajucim materialom samym o sebe - dokonalou skladbou, prejavil ohromny talent. Venuje sa rezii aj nadalej ? Natocil klip aj niekomu inemu ? Resp. toci dalej aj pre Vas ? Robil klipy pre skupinu No Name, je dokumentarista, má za sebou aj nejaké úspechy, výhry, je žiakom pána režiséra Hanáka.

13:58:04 - otázka od: Robo Dobrý deň, chcem Vás pozdraviť, patrím k veľkým obdivovateľom Vašej hudby. Predovšetkým Vaša sólová tvorba započatá "Priateľmi" a "Čiernobielym svetom" ma veľmi oslovuje. S potešením čítam že vyšla reedícia spomínaných dvoch albumov. Je možné sa k týmto CD dostať v predajniach alebo je potrebné si ich niekde objednať? Ak áno kde? Prajem veľa zdravia a hudobných nápadov. Robo Album nájdete v každej dobrej predajni s hudbou, je to teraz "novinka", sú tam aj dva bonusy Sklíčka a Vyznanie.

13:58:45 - otázka od: Karol P. Preco uz nenavstevujete Liptovsky Mikulas a preco tu nebude koncert? Liptovský Mikuláš mi prirástol k srdcu, je krajší a krajší ako aj Liptáčky :)

13:59:23 - otázka od: MatejTT Dobrý deň. Myslíte si, že Marika Gombitová sa ešte várti na slovensú scénu ? Že vydá ešte nový album, bduek oncertovať a vystupovať v TV ? Na to by som rád vedel odpoveď... Ja osobne by som bol veľmi šťastný..

14:02:17 - otázka od: jaro jelenek mal si problemy s copovanym bekhendom.uz je to lepsie? celendzerovy trener j.j. Je to lepšie, teším sa, ako trénera rozdrvím! Ale nesmie poťahovať nosom.

14:02:17 - otázka od: stewen v tejto zostave {hang, morv, engon{ste boli vokalne ozaj fantasticki..ked by som poprosil presne akordy na CIERNY DROZD, bolo by to mozne:)? Bolo, ale až keď priletia čierne drozdy, takže na jar sa treba ozvať.

14:03:56 - otázka od: jano cau mas rad segedin Keď si ho urobím

14:05:04 - otázka od: karol pan hudobnik zaspal? Bol som práve na ceste :)

14:07:15 - otázka od: marcela Dobrý den pan Lehotský, Chcela by som sa Vas spytat, ako vnimate znovuzrodenie skupiny Modus? Znovuzrodený Modus hrá v starej zostavej kanadského vzoru z roku 74 Stankovský - Nocko a Jurko Vana - gitara a Stanko Hanzel.

14:07:15 - otázka od: petra Kedy ste naposledy oslovili resp. hovorili s Marikou?? Pred dvoma rokmi po telefóne.

14:08:21 - otázka od: peto janko mate super fuzy..drzim palce mate super songy Ďakujem za všetky otázky. Dúfam, že sa uvidím na našich koncertoch, ďalekohľad budem mať pri sebe! Do blízkeho dovidenia.

14:08:21 - otázka od: majus ja len takto..skromne...ako sa mate??a co prave teraz v sucastnosti robite:), comu sa venujete:) prajem pekny den:)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu